Zakelijk leiderschap trainingen

 

Zakelijk Leiderschap trainingen bij NTI NLP

Vandaag de dag is er grote behoefte aan leiders die werken vanuit vertrouwen, verbinding en plezier. Dit soort leiderschap start van binnenuit: vanuit het hoofd, het hart, het lichaam en het vertrouwen in relatie tot andere mensen en de organisatie. 

Dit soort ‘nieuwe’ leiders is aanwezig, voelbaar en beschikbaar. In plaats van te controleren en te micromanagen, bieden ze vertrouwen en houvast zonder afhankelijkheid te creëren. Hierdoor groeit de zelfredzaamheid van anderen. Ook voelen deze leiders de onderstroom van een organisatie of team goed aan en kunnen ze hier op een verbindende manier op anticiperen. Wat deze leiders gemeen hebben, is dat ze over Zakelijk Leiderschap beschikken. Daardoor kunnen ze een leider zijn die begeleidt, inspireert én loslaat. 

Bij NTI NLP bieden we speciale trainingen aan binnen het Zakelijk Leiderschap, gericht op de leidinggevenden, managers, beslissers en beïnvloeders binnen je bedrijf. 

 

De highlights van Zakelijk Leiderschap trainingen

 • Leer de mens centraal zetten: ervaar hoe oprechte aandacht voor je collega of medewerker werkelijk het verschil maakt 
 • Ontwikkel verschillende rollen en hoe je kunt schakelen: tussen manager, facilitator en coach 
 • Volg een training op onze unieke, groene locatie of incompany (met uitsluitend mensen van jouw bedrijf) 
 • Profiteer van jarenlange ervaring van NTI NLP: een van dé NLP-pioniers in Nederland (1994) met meer dan 25 jaar ervaring
 • Ga de diepte in in een veilige omgeving met betrokken en zeer kundige trainers die zelf allemaal als deelnemer zijn begonnen

 

Wat is een Zakelijk Leiderschap training?

Een Zakelijk Leiderschap training bij NTI NLP stimuleert jou om de beste leider in jezelf omhoog te halen. In eerste instantie is dit belangrijk om beslissingen te nemen die goed zijn voor jezelf, maar uiteindelijk wil je dit soort beslissingen ook voor je medewerkers en organisatie kunnen maken. 

 

Bij NTI NLP geloven we in de kracht van verbinding: verbinding met jezelf, verbinding met de ander en verbinding met het bedrijf. Dat is iets anders dan binding. Bij binding voelt een medewerker zich bijvoorbeeld gebonden aan je bedrijf, doordat hij of zij maandelijks een salaris ontvangt en dat graag zo wil houden. Maar bij verbinding voelt je medewerker zich verbonden met de kernwaarden, doelen en de missie van het bedrijf. En laat het nou juist die verbinding zijn die je medewerkerstevredenheid, de teamsfeer en uiteindelijk de omzet naar een veel hoger niveau tilt. 


Onze Zakelijk Leiderschap trainingen zijn dan ook gericht op het vergroten van de onderlinge verbinding. Dat doen we door je verschillende technieken te leren uit de NLP, KATA Coaching, Systemisch Werken en Embodied Leadership. Hierdoor ga jij jezelf ontwikkelen tot facilitator of coach in plaats van manager. Met als resultaat: gemotiveerde en zelfsturende medewerkers die zich verbonden voelen met het bedrijf.

 

Bekijk alle Zakelijk Leiderschap trainingen

 

Voordelen van Zakelijk Leiderschap

Het belangrijkste kapitaal binnen je organisatie zijn je medewerkers. Dat zullen vrijwel alle managers beademen, en toch wordt er vaak (uitsluitend) geïnvesteerd in een nieuwe website, nieuwe infrastructuur, een nieuw gebouw, etcetera. Dat is wat ons betreft de verkeerde volgorde. Je wil (en moet!) mensen aan je bedrijf verbinden en behouden, juist zodat je ook die andere dingen kunt betalen. Want hoe meer verbonden medewerkers zich met je bedrijf voelen, hoe meer winst er uiteindelijk behaald wordt. Tel daar het feit bij op dat het aannemen van een nieuwe medewerker (van het plaatsen van de advertentie tot sollicitatierondes, het contract opstellen en de inwerkperiode) al zo'n €8.000,- tot €10.000,- kost. Als er in je bedrijf een hoog verlooppercentage is, dan ben je dus hoge kosten kwijt aan het aannemen van nieuwe werknemers. 

 

Een veel betaalbaardere en duurzamere oplossing is om te investeren in oprechte aandacht voor je medewerkers, zodat het verzuim en verloop laag blijft en de verbinding juist alleen maar toeneemt. De Zakelijk Leiderschap trainingen en opleidingen bij NTI NLP hebben precies dat als resultaat. 

 

De voordelen voor het bedrijf:

 • Een hogere werknemerstevredenheid onder alle lagen van het personeel
 • Duidelijke kernwaarden en missie waar iedereen zich verbonden mee voelt 
 • Gemiddeld 10% minder ziekteverzuim en verloop van personeel
 • Verbeterde teambuilding en sfeer onder medewerkers
 • Verhoogde productiviteit en (dus) verhoogde omzet 

 

De voordelen voor de deelnemer:

 • Komt in contact met zijn/haar eigen kernwaarden
 • Weet zijn/haar ‘why’ of ‘purpose’ binnen het bedrijf
 • Ontwikkelt zijn/haar (leider)rol binnen het bedrijf
 • Leert hoe hij/zij deze rol het beste kan vervullen
 • Stopt met micro-managen en creëert zelfsturende teams 

 

Voor wie is een Zakelijk Leiderschap training geschikt?

Onze Zakelijk Leiderschap trainingen zijn bedoeld voor de beslissers en beïnvloeders binnen een organisatie. Denk dus aan managers, midden managers, teamleiders en andere leidinggevenden. In deze positie stuur je immers andere mensen aan – en dat vraagt om zowel persoonlijk als zakelijk leiderschap. 

 

Hoe zien Zakelijk Leiderschap trainingen bij NTI NLP eruit? 

De Zakelijk Leiderschap opleidingen en trainingen bij NTI NLP verdelen we onder in vier fasen (zie hieronder). In elke fase besteden we veel aandacht aan je eigen proces en wat er nodig is om te groeien in de richting van jouw purpose. Stapje voor stapje verdiep je jouw eigen proces en leer je ook hoe je andere mensen kunt inspireren of begeleiden in hun persoonlijke proces. Om dit goed en zorgvuldig te doen, is het essentieel dat je het proces zelf doorlopen en doorleefd hebt.

 

Binnen onze Zakelijk Leiderschap opleidingen en trainingen gaan we dan ook in op verschillende vragen. Zo onderzoeken we wat jouw persoonlijke kernwaarden en talenten zijn, waar je wel en juist geen energie van krijgt, welke doelen bij jou passen, wat jouw persoonlijke purpose is en welke acties er nodig zijn om tot jouw persoonlijke purpose te komen. 

 

Bij NTI NLP mag je dus verwachten dat je eerst de diepte in duikt en zelfonderzoek doet, voordat je de geleerde theorie op medecursisten en uiteindelijk je teamleden toepast.  

 

Fase 1 - Leiderschapsdagen

Tijdens een leiderschapsdag onderzoek en ontdek je op een laagdrempelige manier de leider in jou. Je competenties en kernwaarden staan hier centraal. Ook maak je kennis met onze werkwijzen en leer je meer over onze opleidingen. De leiderschapsdagen zijn niet alleen voor mensen die leidinggeven, maar voor mensen die op zoek zijn naar de leider in zichzelf.

Fase 2 - KATA Coaching

Bij NTI NLP bieden we deze unieke opleiding aan. In de KATA Coach 1.0 opleiding leer je kort-cyclisch te coachen met meerdere momenten per jaar (10-12 keer per jaar). De opleiding is bedoeld voor leiders en mensen in een leidinggevende positie.

Fase 3 - Verdieping

In deze fase duik je de diepte in. Dat kan door middel van Oplossingsgericht Werken, Organisatieopstellingen en/of de mBIT opleiding. Deze verdiepende trainingen borduren voort op fase 1 en fase 2 en geven je handvatten om transformatief leiderschap te ontwikkelen. 

Fase 4 - Integratie 

Tot slot kun je bij ons een integratietraject aangaan, waarin intervisie en coaching (gedurende 3-6 maanden) centraal staan. Hier leer je alles wat je in de vorige fasen geleerd hebt te verwerken en toe te passen in je werk. 

 

Aanbod Zakelijk Leiderschap training

Bij NTI NLP bieden we verschillende trainingen, cursussen en opleidingen op het gebied van Zakelijk Leiderschap. Hieronder vind je een overzicht van ons aanbod, onderverdeeld in de verschillende fasen.

Fase 1: Leiderschapsdagen

Onze leiderschapsdagen zijn geschikt voor iedereen die de leider in zichzelf wil (her)ontdekken. Over welke competenties beschik je, en hoe zet je deze in om zowel persoonlijk als zakelijk leiderschap te ontwikkelen? 

 

Voor wie?

Iedereen is welkom, in het bijzonder mensen in een leidinggevende positie of die dit ambiëren. Maar ook als je op zoek bent naar de leider in jezelf is een leiderschapsdag uitermate geschikt.

 

Meer over de leiderschapsdag

Via verschillende methodieken, waaronder uit de NLP en Systemisch Werken, duiken we samen met alle deelnemers de diepte in. Elk van de methodieken biedt praktische handvatten om stevig met beide benen op de grond te staan en jezelf als leider te ontwikkelen. Zowel in je privéleven als in je werkleven. 

 

Wat kun je met deze training?

Dankzij de aangeleerde technieken (her)ontdek je de leider in jezelf en neem je de regie (terug) in handen over jouw leven. Zowel zakelijk als privé. Daarnaast bereidt de leiderschapsdag je voor op fase 2: KATA Coaching.

 

Fase 2: KATA Coaching

In onze Kata Coach 1.0 Training leer je alles over het kort-cyclisch coachen van collega’s en medewerkers. Door kort-cyclisch te coachen, gedurende 10 tot 12 keer per jaar, begeleid je hen efficiënt naar meer eigen verantwoordelijkheid en initiatief. 

 

Voor wie?

KATA Coaching is een ideale training voor leidinggevenden en managers die optimaal willen bijdragen aan de productiviteit en het werkgeluk van hun team. Mensen die verantwoordelijkheid dragen voor groei van medewerkers, of deze faciliteren.

 

Meer over de training KATA Coach 1.0

In plaats te focussen op jouw rol als manager richten we ons in deze training juist op jouw rol als facilitator. Dit heeft als resultaat dat je zelf minder hard in de controle hoeft en meer kunt ontspannen, terwijl jouw team meer zelfsturend wordt. Methodes als Lean en Agile verbeteren de productiviteit, en door te werken in Zelfsturende Teams doe je een beroep op zowel de zelfredzaamheid als de verantwoordelijkheid van je medewerkers. 

 

Wat kun je met deze training?

Na het volgen van deze training weet je medewerkers zodanig te coachen dat ze productiever en meer zelfsturend worden, waardoor je zelf minder hard op het gaspedaal hoeft te drukken en meer kunt faciliteren in plaats van (micro-)managen.

 

 

Fase 3: Oplossingsgericht Werken I & II

Veel organisaties lopen vast in het oplossen van problemen, wat veel tijd, geld, frustratie, energie en zelfs ziekteverzuim kost. Juist in dit soort situaties biedt Oplossingsgericht Werken uitkomst. 

 

Voor wie?

Voor leidinggevenden en managers. De training is een verlengstuk van de Kata Coach 1.0 Training. We raden je dan ook sterk aan om eerst deze training te volgen, voordat je begint met Oplossingsgericht Werken. De kennis en technieken volgen elkaar namelijk op.  

 

Meer over de training Oplossingsgericht Werken

In de modules Oplossingsgericht Werken I en II ga je echt de diepte in en word je je als leider zijnde bewust van wat je al doet en kan. Dat is vaak ingewikkelder dan je in eerste instantie denkt. Waaruit blijkt namelijk dat je een bepaalde competentie al beheerst en toepast? Als je dat eenmaal weet, kun je ook onderzoeken hoe je nóg meer groeit in die competentie en je rol. 

 

In de Training Oplossingsgericht Werken I leer je methodieken die toe te passen zijn in zowel je privéleven als in je zakelijke leven. Uitgangspunt in deze training is dat je leert denken in mogelijkheden, in plaats van in problemen en beperkingen. Oplossingen zijn er immers altijd: het is echter een kwestie van de juiste vragen stellen om tot een constructieve, persoonlijke weg naar de oplossing te komen. 

 

Ben je na de training Oplossingsgericht Werken I toe aan meer verdieping? Bekijk dan onze Training Oplossingsgericht Werken II. Tijdens deze opleiding ga je dieper in op samenwerkingsrelaties. Dit doe je op een oplossingsgerichte manier, door oplossingsgericht te werken of zoals het in de internationale vakliteratuur wordt genoemd: Solution Focused Coaching of Solution Focused Approach.

 

Wat kun je met deze training?

Na het volgen van de trainingen Oplossingsgericht Werken ontwikkel je jezelf verder als leider, leer je je competenties (nog beter) in te zetten en denk je constructief in oplossingen in plaats van problemen en beperkingen.

 

 

Fase 3: Organisatieopstellingen in 4 dagen

Ook de training Organisatieopstellingen in 4 dagen is een verdieping op de al opgedane kennis in fase 1 en 2. Organisatieopstellingen zijn de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Niet zo gek, want een organisatieopstelling biedt een compleet andere manier van kijken naar een team/organisatie en geeft nieuwe inzichten en handvatten om mee te werken.

 

Voor wie?

Voor directeuren en HR managers. We raden je sterk aan om eerst de leiderschapsdagen en KATA Coach Training 1.0 afgerond te hebben. 

 

Meer over de organisatieopstelling

Met een organisatieopstelling onderzoek je de verschillende dynamieken, processen en patronen binnen een organisatie. Denk aan de samenwerking binnen en tussen teams; terugkerende conflicten en stagnaties; ziekteverzuim en personeelsverloop; verschillende beleidsscenario’s; grensoverschrijdend gedrag; onderhuids onbehagen van medewerkers of klanten; onderling vertrouwen versus wantrouwen, etcetera.

 

Dankzij een organisatieopstelling, zelfs een op de tafel, kun je op een simpele manier energieën en conflicten boven tafel krijgen. Waar zit de pijn, conflict, verdriet? Via een opstelling krijg je dit bijvoorbeeld tijdens een MT vergadering binnen een kwartier al duidelijk. Ook kun je door middel van interventies de dynamiek herstellen en rust brengen in de organisatie. 

 

Wat kun je met deze training?

Na de Training Organisatieopstellingen in 4 dagen ben je in staat om te vertrouwen op je intuïtie en praktische werkvormen toe te passen. Je kunt verbinding maken met jezelf en het zakelijke systeem, past oefeningen toe die geschikt zijn voor de organisatie en je bent in staat om een team mee te nemen in deze bijzondere werkvorm. 

 

Fase 3: mBIT Training

Je kunt ook de verdieping in met onze mBIT training (Meerdere Brein Integratie Techniek). Hier staan embodied leadership, ademhaling en verschillende methodieken centraal. 

 

Voor wie?

Deze training is voor leidinggevenden en managers. De training vormt een verdieping op fase 1 en 2. We raden je dan ook sterk aan om de leiderschapsdagen en KATA Coach 1.0 Training afgerond te hebben.

 

Professioneel gezien is het tevens zeer geschikt voor iedereen met een mensgericht beroep. Denk aan: professionele coaches, therapeuten, trainers, opleiders, managers/leidinggevenden, docenten of mentoren en alle andere beroepen waarin de mens centraal staat.

 

Meer over de mBIT Training

Mocht je twijfelen over methodieken als ademhaling, NLP en embodied leadership, dan nodigen we je van harte uit om te ervaren hoe deze methodieken je juist op een praktisch niveau laten groeien als leider. Wij zien in de praktijk namelijk dat leiders die niet alleen met hun hoofd leidinggeven, maar ook met hun hart en buik, hun medewerkers veel beter kunnen inspireren, begeleiden en faciliteren. 

 

We noemen dit ook wel de drie breinen: hoofd, hart en buik. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de mens over deze drie breinen beschikt. Elk brein zegt iets anders, doet iets anders en heeft zijn eigen taak in je systeem. Denk maar aan het onderbuikgevoel, oftewel intuïtie, die je buik je ingeeft, het slimme idee dat je hoofd bedenkt en het verlangen dat je hart je ingeeft. 

 

Tijdens de mBIT training leer je hoe je deze drie breinen op elkaar afstemt en op die manier embodied leadership ontwikkelt. Je krijgt een toolbox aangereikt met 25 technieken waarmee je leert hoe je je drie breinen beter laat samenwerken. Ook besteden we aandacht aan de ademhaling en het reguleren van je autonome zenuwstelsel, waardoor je je systeem meer in balans brengt en direct stress vermindert.

 

Wat kun je met deze training?

Met de mBIT Training ontwikkel je jezelf nog verder als evenwichtige leider. Resultaat hiervan is dat je veel beter in staat bent om de juiste beslissing te nemen voor jou en voor je bedrijf. Ook beheers je de nieuwste innovatieve coachingstechnieken om je medewerkers nog beter te begeleiden. 

 

Fase 4: Integratietraject 

In de laatste fase staat integratie centraal. Het opdoen van kennis en ervaring is prachtig, maar als je het niet integreert in je dagelijkse werkleven, dan houdt het minder of zelfs geen stand. Zie het als het behalen van je rijbewijs: je weet wat je moet doen en je kunt zelfstandig rijden, maar het echte autorijden begint pas als je zelf in die auto zit en kilometers maakt. Dat is ook het geval bij Zakelijk Leiderschap. 

 

Voor wie?

We bieden dit integratietraject aan aan leiders die het maximale uit zichzelf willen halen. Het is belangrijk dat je fase 1, 2 en 3 hebt doorlopen. 

 

Meer over het integratietraject 

In dit traject zitten intervisie momenten en coaching sessies gedurende 3 tot 6 maanden. Door middel van intervisie krijg je opbouwende kritiek en feedback van onze ervaren trainers, en ontwikkel je jezelf door als leider. Dankzij coaching kun je werken aan eventuele knelpunten of ontwikkelpunten.

 

Wat kun je met een integratietraject?

Dankzij dit speciale integratietraject til je je opgedane kennis en ervaring duurzaam naar een hoger niveau. In de praktijk (op de werkvloer) pas je wat je geleerd hebt toe, en in ons instituut ontwikkel je jezelf verder aan de hand van je eigen ervaringen, voorbeelden en eventuele struikelblokken. Zo bestendig je wat je geleerd hebt en profiteer je er je leven lang van.

 

Bekijk onze Zakelijk Leiderschap trainingen

 

Zakelijk aanbod op maat bij NTI NLP 

Bij NTI NLP kun je ook terecht voor zakelijke trainingen op maat. Afhankelijk van waar de behoefte ligt, kunnen we aan de hand van een persoonlijk intake gesprek een training samenstellen die helemaal past bij jouw organisatie. De training kan zowel incompany als op locatie gegeven worden. Thema’s waar we mee kunnen werken zijn bijvoorbeeld:

 • Leiderschap & Management
 • Teambuilding & Communicatie
 • Persoonlijk leiderschap & Effectiviteit
 • Stressbestendigheid & Hybride werken
 • Eigenaarschap & samenwerken
 • Kernwaarden & bedrijfsvisie en missie (her)kaderen
 • Vitaliteit & werkgeluk
 • KATA coaching
 •  

Twijfel je of je bij ons op locatie of incompany een training wilt volgen? 

Onze ervaring leert dat het deelnemers goed doet om even weg te zijn van hun eigen omgeving. Hierdoor kunnen ze helder nadenken en dingen letterlijk van een afstandje bekijken. Bovendien loont het in de praktijk om bijvoorbeeld niet in één keer tien mensen van je bedrijf te sturen, maar juist in delen (bijvoorbeeld vier of drie mensen per keer). Deze mensen brengen de nieuw opgedane kennis mee in het bedrijf, zodat het al geïntegreerd kan worden. Als er na twee of drie maanden een nieuwe groep collega’s dezelfde training volgt, brengen zij weer nieuwe motivatie mee en leeft de geleerde kennis weer op. Met blijvende resultaten als gevolg. 

 

Over NTI NLP 

Bij NTI NLP bieden we sinds 1994 trainingen en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Uitgangspunt hierbij is altijd om jou in een veilige setting nog meer tot bloei te laten komen. Onze trainers, coaches en opleiders ontvangen je met open armen!

 

Elke opleiding in ons instituut past bij onze visie dat een mooiere wereld bij én in onszelf begint. Door keuzes te maken die goed zijn voor onszelf, worden we gelukkiger en nodigen we anderen ook uit om hetzelfde te doen. 


Als je nieuw bent in de wereld van Zakelijk Leiderschap, of eerst sfeer wil proeven bij ons instituut, dan ben je meer dan welkom bij een van onze informatieavonden. Ben je klaar voor de volgende stap in jouw zakelijke leven? Schrijf je dan in voor één van onze Zakelijk Leiderschap trainingen!

Reinier van der Putten
Reinier van der Putten

Quote: "Small steps, big changes." Het is mijn persoonlijke kracht om mensen inzicht te geven in hun manier van denken,...

Lees meer
Marlies van der Putten
Marlies van der Putten

Quote: "Je hebt altijd een keuze en jij bent de keuzemaker." Ik werk sinds 2000 voor- en samen met NTI...

Lees meer
Lenka Luhulima-Alink
Lenka Luhulima-Alink

Quote: "Elke weg is anders, elk pad is uniek. Net als jij!" Ik word wel eens een hartchirurg zonder mes...

Lees meer
Bekijk onze trainers

Uitgelichte opleidingen

Wij doen ons best om binnen 24 uur te reageren.

Vul onderstaand contactformulier in