In contact met wat voor jou belangrijk is

Opleiding NLP Practitioner

Soort
NLP
Duur
16 dagen
Prijs
€ 2.750,-
Inschrijven

In het kort

‘If you change the way you look at things, the things you look at change’

Dr. Wayne Dyer

 Opleiding NLP Practitioner volgen

Communiceren gaat over verbinden en begrijpen. Communiceren doe je de hele dag. Bewust en onbewust, met anderen én met jezelf. In de opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) Practitioner maken we je bewust van de waarden en overtuigingen die jouw gedrag en communicatie naar jezelf en anderen, sturen.  Wij mensen willen constant de wereld om ons heen begrijpen en vertalen naar dat wat wij gewend zijn of al kennen. Dit prachtige proces maakt daarin helaas wel eens een ‘programmeerfoutje’. Wij slaan iets op in ons hoofd en ons lijf of wij maken ergens iets van wat misschien niet versterkend is. Voorbeelden hiervan zijn (beperkende) overtuigingen over onszelf en de wereld en ideeën die wij hebben over ons functioneren of over onze eigenwaarde. Hoe zou het voor jou zijn om nog beter inzicht te krijgen in hoe jij naar de wereld kijkt? Wanneer je anders naar dingen gaat kijken, veranderen de dingen waar je naar kijkt. Ben jij klaar om te willen leren, veranderen, leren veranderen?

 

In de training NLP Practitioner onderzoeken we hoe jij op jouw unieke manier werkt om zo de keuzemogelijkheid te vergroten. Wij duiken in de voorgeschiedenis waarin er al van alles ontdekt en geëxperimenteerd is. Zo onderzoek je de manieren die passend zijn bij jouw leven. Want wat voor de een wel werkt, werkt voor de ander niet. De vraag is: wat past bij jou?

 

Wat leer je bij de NLP Practitioner?

Aan het einde van de opleiding NLP Practitioner voel je je krachtig, sterk, neem je zelf de regie over je leven (terug) en weet je hoe je het leven leeft dat past bij jou! Verruimend, verfrissend, verhelderend. Omgaan met problemen en uitdagingen, stress, sociale contacten, werk, geluk, (familie)relaties, zelfliefde, zelfvertrouwen, valkuilen… wat jij wilt kun je veranderen én verbeteren. Alles wat jij daarvoor nodig hebt zit namelijk al in je. En straks weet en voel je precies wat daarvoor nodig is!

 

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, nieuwsgierig is naar wat er nog meer is, op zoek is naar de beste versie van zichzelf, voor iedereen die in de spiegel durft te kijken en zijn of haar reflectie onder ogen durft te komen om nieuwe stappen vooruit te zetten in het leven. Door te mogen ervaren wat er voor jou werkt kom je tot nieuwe inzichten die je op je werk, in je relaties, familie en praktisch overal kan toepassen. Een opleiding die je in alle contexten van je leven veel gaat opleveren en vooral heel erg leuk is!

 

Eerst kennismaken?

Voor aanvang van een NLP Practitioner training vindt er een NLP informatieavond plaats. Tijdens deze vrijblijvende, gratis informatieavond ervaar je wat NLP voor jou kan betekenen. Je maakt alvast kennis met de trainers en je krijgt concrete informatie over de inhoud van de training. Wil je iets meer de diepte in qua NLP-methodieken? Denk dan eens aan onze training NLP in vier dagen. Deze NLP-training geeft je in vier dagen een voorproefje op de NLP Practitioner.

Programma

Tijdens blok 1 van de opleiding NLP Practitioner leggen we een stevig fundament. Een basis van waaruit je je reis in effectieve communicatie en persoonlijke ontwikkeling verder bouwt. Zo behandelen we o.a. de NLP-vooronderstellingen, dit zijn aangename aannames gemodelleerd van succesvolle mensen. Ook kijken we naar het NLP-Communicatiemodel dat inzicht geeft in jouw subjectieve ervaring van de buitenwereld. Hoe verwerk jij de informatie, de enorme hoeveelheid aan prikkels, die op je afkomen? En is dit proces voor jou effectief? Bereik je hiermee de doelen die belangrijk voor je zijn? Het bewust worden van jouw onbewuste processen begint al op dag 1! Verder schenken we aandacht aan de Neurologische Niveaus, een prachtig analysemodel dat inzicht geeft in de verschillende lagen van communicatie en dat in elke context makkelijk toe te passen is. En natuurlijk Rapport, werkelijk contact maken, met respect voor jezelf en de ander, komt ook in blok 1 aan bod.

In blok 2 maak je kennis met Systemisch Werken, een belangrijke methodiek die in al onze trainingen verweven is. Hoe heb jij je plek thuis ooit ingenomen? Kon je werkelijk kind zijn of voelde je dat je voor een of beide ouders moest zorgen? En nu je uit huis bent, ben je ook echt uit huis? Verder gaan we dit blok aan de slag met Herkaderen, ook wel de techniek van het positief denken. Want iets krijgt pas betekenis in een bepaalde context. We gaan opzoek naar de positieve bedoeling van gedrag. Herkaderen verandert niets aan het gedrag, maar helpt je wel om in een positievere stemming te komen. En natuurlijk besteden we uitgebreid aandacht aan de L, de linguïstiek van NLP, aan taal. Niet zoals op school met d-tjes en t-tjes maar aan het effect van taal. Zowel de taal die je met jezelf spreekt, als de taal naar anderen. Een dag vol met ‘aha-momenten’ en direct toepasbaar in je dagelijks leven.

Blok 3 staat in het teken van stemmingen en eigenaarschap. Hoe kun jij nog meer regisseur worden van je eigen stemming? Stemmingen sturen ons gedag. We kennen allemaal de voorbeelden als je een nachtje slecht geslapen hebt… En wat kun jij zelf doen als je er ‘als een berg tegenop ziet’ of als je iets ‘achter je wilt laten’? Met behulp van Submodaliteiten heb jij de knoppen in handen om je eigen stemming te beïnvloeden, om nieuwe neurale paden aan te leggen voor nieuw gedrag (die chips zak hoeft niet meer leeg) om beperkende overtuigingen te veranderen, om versterkende overtuigingen te installeren en om nieuwe strategieën te ontwikkelen. Een transformatief blok.

Ankeren is een belangrijk onderwerp binnen NLP. Niet zo gek want we zijn omgeven met ankers. Wat is een anker? Een anker kan van alles zijn: een liedje op de radio, foto’s op je telefoon, rituelen zoals rond de kerstdagen en bruiloften. Ankers hebben invloed op onze stemming en dus op ons gedrag. En in hoeverre zijn wij zelf een anker? Wat roep jij op? En is dit wat je wil? Nu we in blok 4 zijn is het ook tijd voor een doorbraak. Voor welk doel wil jij werkelijk gaan? In welke stemming wil je werkelijk zijn? Ook als het leven je hierin uitdaagt.  Wat heb jij in jezelf wakker te maken? Waar heb jij je werkelijk mee te verbinden, zodat jij een groots en indrukwekkend leven kunt leven? Wat dit ook voor jou is! Want in deze training, en in het leven, bepaal jij. Jij hebt de keuze.

In blok 5 staan onze emoties centraal. We gaan aan de slag met niet-functionele boosheid, verdriet, angst, schuld en schaamte. We gaan ze niet herbeleven, maar van een afstandje de leerervaringen uit de gebeurtenis halen. Met zachte ogen en een open hart. Want ook hier passen we de NLP-vooronderstellingen toe. We zeggen niet dat ze de waarheid zijn, maar passen ze toe om meer informatie en meer beweging te creëren. De gebeurtenissen uit het verleden kunnen we niet veranderen, maar stel nou dat het huidige gedrag ‘de beste keuze is die er is’ en dat we ‘alle hulpbronnen in ons hebben’ om te slagen en dat we ‘altijd meer zijn dan het gedrag dat we laten zien?’ Zomaar wat invalshoeken om vanuit verbinding te kijken en te leren van het verleden om een frisse, zelfverzekerde stap te zetten in de toekomst.

Extra informatie

Hieronder vind je meer informatie over wat er is inbegrepen en andere handige weetjes.

 

Heb je nog vragen, neem gerust contact op met Klantsupport.

 • 16 dagen, 2 avonden en 1 terugkomavond op de locatie Limmen
 • training van gecertificeerde trainers en assistent-trainers
 • trainingsmanual
 • uitgebreide, gezonde lunch en de hele dag koffie, thee, fruit en lekkers
 • gratis parkeergelegenheid
 • trainingen in een groene, rustgevende omgeving in Limmen
 • boek ter inspiratie
 • na het volgen van de NLP Practitioner ben je automatisch een half jaar gratis ‘vriend’ van de NTI NLP Community
 • Iedereen is welkom. Je kunt zijn wie je bent, niet meer, niet minder, met alles wat je bent en in je hebt… dat is genoeg.
 • MBO-HBO werk- en denkniveau is gewenst, maar pin ons er niet op vast, want nogmaals………iedereen is welkom.
 • Met een aantal groepsgenoten vorm je een intervisiegroep met wie je de oefeningen kunt oefenen en ervaringen uitwisselt. Gemiddeld is dit 1 avond per blok (ca. 1,5 uur).
 • Na het volgen van deze training ontvangt de cursist een erkend certificaat NV NLP en IA HNLP/ Hypnosis.
 • Als je training ‘Innerfocus‘ of ‘NLP in 4 dagen‘ hebt gevolgd, ontvang je 10% korting op de training NLP Practitioner.

NTI NLP @WORK – Eigen vermogen van mensen en organisaties vergroten

 

Gelukkige werknemers zijn de beste werknemers… maar hoe zorg je ervoor dat ze gelukkig zijn én blijven? Aandacht hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling kan een groot verschil maken. Niet alleen door te focussen op de hard skills zodat zij nog beter worden in hun vak, maar ook door hen te laten kijken naar wie zij écht zijn om het beste uit zichzelf te halen.

Meer over incompany trainingen

Inschrijven

 • Start 11 oktober 2023
  Opleiding NLP Practitioner

   ja
   Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


   Overnachten
   ja
   Ik wil overnachten
   ja
   Alle cursusdagen
   ja
   Nacht voor aanvang
   ja
   Anders, namelijk:

   1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
   jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
   jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
  • Start 1 december 2023
   Opleiding NLP Practitioner

    ja
    Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


    Overnachten
    ja
    Ik wil overnachten
    ja
    Alle cursusdagen
    ja
    Nacht voor aanvang
    ja
    Anders, namelijk:

    1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
    jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
    jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
   • Start 20 januari 2024
    Opleiding NLP Practitioner

     ja
     Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


     Overnachten
     ja
     Ik wil overnachten
     ja
     Alle cursusdagen
     ja
     Nacht voor aanvang
     ja
     Anders, namelijk:

     1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
     jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
     jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
    • Start 3 april 2024
     Opleiding NLP Practitioner

      ja
      Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


      Overnachten
      ja
      Ik wil overnachten
      ja
      Alle cursusdagen
      ja
      Nacht voor aanvang
      ja
      Anders, namelijk:

      1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
      jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
      jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
     • Start 6 mei 2024
      Opleiding NLP Practitioner

       ja
       Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


       Overnachten
       ja
       Ik wil overnachten
       ja
       Alle cursusdagen
       ja
       Nacht voor aanvang
       ja
       Anders, namelijk:

       1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
       jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
       jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
      • Start 6 september 2024
       Opleiding NLP Practitioner

        ja
        Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


        Overnachten
        ja
        Ik wil overnachten
        ja
        Alle cursusdagen
        ja
        Nacht voor aanvang
        ja
        Anders, namelijk:

        1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
        jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
        jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
       • Start 11 december 2024
        Opleiding NLP Practitioner

         ja
         Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


         Overnachten
         ja
         Ik wil overnachten
         ja
         Alle cursusdagen
         ja
         Nacht voor aanvang
         ja
         Anders, namelijk:

         1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
         jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
         jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.

        Planning & trainingsdata

        NLP Practitioner start 11 oktober 2023

        Blok 1     wo 11 oktober 2023 t/m vr 13 oktober 2023

        Blok 2     wo 8 november 2023 t/m vr 10 november 2023

        Blok 3     wo 6 december 2023 t/m vr 8 december 2023

        Blok 4     wo 10 januari 2024 t/m vr 12 januari 2024

        Blok 5     di 30 januari 2024 t/m vr 2 februari 2024

        Terugkom moment vr 8 maart 2024

        NLP Practitioner start 1 december 2023

        Blok 1     vr 1 december 2023 t/m zo 3 december 2023

        Blok 2     di 19 december 2023 t/m do 21 december 2023

        Blok 3     za 13 januari 2024 t/m ma 15 januari 2024

        Blok 4     ma 5 februari 2024 t/m wo 7 februari 2024

        Blok 5     do 7 maart 2024 t/m zo 10 maart 2024

        Terugkom moment vr 12 april 2024

        NLP Practitioner start 20 januari 2024

        Blok 1   za 20 t/m ma 22 januari 2024

        Blok 2   vr 9 t/m zo 11 februari 2024

        Blok 3   vr 1 t/m zo 3 maart 2024

        Blok 4   vr 22 t/m zo 24 maart 2024

        Blok 5   vr 12 t/m ma 15 april 2024

        Terugkom moment vr 31 mei 2024

        NLP Practitioner start 3 april 2024

        Blok 1   wo 3 t/m vr 5 april 2024

        Blok 2   ma 22 t/m wo 24 april 2024

        Blok 3   ma 13 t/m wo 15 mei 2024

        Blok 4   ma 3 t/m wo 5  juni 2024

        Blok 5   ma 1 t/m do 4 juli 2024

        Terugkom moment vr 6 sep 2024

        NLP Practitioner start 6 mei 2024

        Blok 1   ma 6 t/m wo 8 mei 2024

        Blok 2   ma 27 t/m wo 29 mei 2024

        Blok 3   ma 17 t/m wo 19 juni 2024

        Blok 4   ma 2 t/m wo 4 september 2024

        Blok 5   ma 23 t/m do 26 september 2024

        Terugkom moment vr 8 november 2024

        NLP Practitioner start 6 september 2024

        Blok 1   vr 6 t/m zo 8 september 2024

        Blok 2   vr 27 t/m zo 29 september 2024

        Blok 3   vr 11 t/m zo 13 oktober 2024

        Blok 4   vr 8 t/m zo 10 november 2024

        Blok 5   do 28 november t/m zo 1 december 2024

        Terugkom moment vr 10 januari 2025

        NLP Practitioner start 11 december 2024

        Blok 1   wo 11 t/m vr 13 december 2024

        Blok 2   vr 10 t/m zo 12 januari 2025

        Blok 3   vr 31 januari t/m zo 2 februari 2025

        Blok 4   wo 12 t/m vr 14 februari 2025

        Blok 5   wo 5 t/m za 8 maart 2025

        Terugkom moment vr 18 april 2025

        Soort
        NLP
        Duur
        16 dagen
        Prijs
        € 2.750,-

        Uitgelichte opleidingen