In contact met wat voor jou belangrijk is

Opleiding NLP Practitioner

Soort
NLP
Duur
16 dagen
Prijs
€ 2.750,-
Inschrijven

In het kort

‘If you change to the way you look at things, the things you look at change’

Dr. Wayne Dyer

 

Communiceren gaat over verbinden en begrijpen. Communiceren doe je de hele dag. Bewust en onbewust, met anderen én met jezelf. In de opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) Practitioner maken we je bewust van de waarden en overtuigingen die jouw gedrag en communicatie naar jezelf en anderen, sturen.  Wij mensen willen constant de wereld om ons heen begrijpen en vertalen naar dat wat wij gewend zijn of al kennen. Dit prachtige proces maakt daarin helaas wel eens een ‘programmeerfoutje’. Wij slaan iets op in ons hoofd en ons lijf of wij maken ergens iets van wat misschien niet versterkend is. Voorbeelden hiervan zijn (beperkende) overtuigingen over onszelf en de wereld en ideeën die wij hebben over ons functioneren of over onze eigenwaarde. Hoe zou het voor jou zijn om nog beter inzicht te krijgen in hoe jij naar de wereld kijkt? Wanneer je anders naar dingen gaat kijken, veranderen de dingen waar je naar kijkt. Ben jij klaar om te willen leren, veranderen, leren veranderen?

 

In de training NLP Practitioner onderzoeken we hoe jij op jouw unieke manier werkt om zo de keuzemogelijkheid te vergroten. Wij duiken in de voorgeschiedenis waarin er al van alles ontdekt en geëxperimenteerd is. Zo onderzoek je de manieren die passend zijn bij jouw leven. Want wat voor de een wel werkt, werkt voor de ander niet. De vraag is: wat past bij jou?

 

Aan het einde van de opleiding NLP Practitioner voel je je krachtig, sterk, neem je zelf de regie over je leven (terug) en weet je hoe je het leven leeft dat past bij jou! Verruimend, verfrissend, verhelderend. Omgaan met problemen en uitdagingen, stress, sociale contacten, werk, geluk, (familie)relaties, zelfliefde, zelfvertrouwen, valkuilen… wat jij wilt kun je veranderen én verbeteren. Alles wat jij daarvoor nodig hebt zit namelijk al in je. En straks weet en voel je precies wat daarvoor nodig is!

 

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, nieuwsgierig is naar wat er nog meer is, op zoek is naar de beste versie van zichzelf, voor iedereen die in de spiegel durft te kijken en zijn of haar reflectie onder ogen durft te komen om nieuwe stappen vooruit te zetten in het leven. Door te mogen ervaren wat er voor jou werkt kom je tot nieuwe inzichten die je op je werk, in je relaties, familie en praktisch overal kan toepassen. Een opleiding die je in alle contexten van je leven veel gaat opleveren en vooral heel erg leuk is!

 

Eerst kennismaken?

Voor aanvang van een NLP Practitioner training vindt er een NLP informatieavond plaats. Tijdens deze vrijblijvende, gratis informatieavond ervaar je wat NLP voor jou kan betekenen. Je maakt alvast kennis met de trainers en je krijgt concrete informatie over de inhoud van de training. Wil je iets meer de diepte in qua NLP-methodieken? Denk dan eens aan onze training NLP in vier dagen. Deze NLP-training geeft je in vier dagen een voorproefje op de NLP Practitioner.

Programma

Tijdens blok 1 van de opleiding NLP Practitioner leggen we een stevig fundament. Een basis van waaruit je je reis in effectieve communicatie en persoonlijke ontwikkeling verder bouwt. Zo behandelen we o.a. de NLP-vooronderstellingen, dit zijn aangename aannames gemodelleerd van succesvolle mensen. Ook kijken we naar het NLP-Communicatiemodel dat inzicht geeft in jouw subjectieve ervaring van de buitenwereld. Hoe verwerk jij de informatie, de enorme hoeveelheid aan prikkels, die op je afkomen? En is dit proces voor jou effectief? Bereik je hiermee de doelen die belangrijk voor je zijn? Het bewust worden van jouw onbewuste processen begint al op dag 1! Verder schenken we aandacht aan de Neurologische Niveaus, een prachtig analysemodel dat inzicht geeft in de verschillende lagen van communicatie en dat in elke context makkelijk toe te passen is. En natuurlijk Rapport, werkelijk contact maken, met respect voor jezelf en de ander, komt ook in blok 1 aan bod.

In blok 2 maak je kennis met Systemisch Werken, een belangrijke methodiek die in al onze trainingen verweven is. Hoe heb jij je plek thuis ooit ingenomen? Kon je werkelijk kind zijn of voelde je dat je voor een of beide ouders moest zorgen? En nu je uit huis bent, ben je ook echt uit huis? Verder gaan we dit blok aan de slag met Herkaderen, ook wel de techniek van het positief denken. Want iets krijgt pas betekenis in een bepaalde context. We gaan opzoek naar de positieve bedoeling van gedrag. Herkaderen verandert niets aan het gedrag, maar helpt je wel om in een positievere stemming te komen. En natuurlijk besteden we uitgebreid aandacht aan de L, de linguïstiek van NLP, aan taal. Niet zoals op school met d-tjes en t-tjes maar aan het effect van taal. Zowel de taal die je met jezelf spreekt, als de taal naar anderen. Een dag vol met ‘aha-momenten’ en direct toepasbaar in je dagelijks leven.

Blok 3 staat in het teken van stemmingen en eigenaarschap. Hoe kun jij nog meer regisseur worden van je eigen stemming? Stemmingen sturen ons gedag. We kennen allemaal de voorbeelden als je een nachtje slecht geslapen hebt… En wat kun jij zelf doen als je er ‘als een berg tegenop ziet’ of als je iets ‘achter je wilt laten’? Met behulp van Submodaliteiten heb jij de knoppen in handen om je eigen stemming te beïnvloeden, om nieuwe neurale paden aan te leggen voor nieuw gedrag (die chips zak hoeft niet meer leeg) om beperkende overtuigingen te veranderen, om versterkende overtuigingen te installeren en om nieuwe strategieën te ontwikkelen. Een transformatief blok.

Ankeren is een belangrijk onderwerp binnen NLP. Niet zo gek want we zijn omgeven met ankers. Wat is een anker? Een anker kan van alles zijn: een liedje op de radio, foto’s op je telefoon, rituelen zoals rond de kerstdagen en bruiloften. Ankers hebben invloed op onze stemming en dus op ons gedrag. En in hoeverre zijn wij zelf een anker? Wat roep jij op? En is dit wat je wil? Nu we in blok 4 zijn is het ook tijd voor een doorbraak. Voor welk doel wil jij werkelijk gaan? In welke stemming wil je werkelijk zijn? Ook als het leven je hierin uitdaagt.  Wat heb jij in jezelf wakker te maken? Waar heb jij je werkelijk mee te verbinden, zodat jij een groots en indrukwekkend leven kunt leven? Wat dit ook voor jou is! Want in deze training, en in het leven, bepaal jij. Jij hebt de keuze.

In blok 5 staan onze emoties centraal. We gaan aan de slag met niet-functionele boosheid, verdriet, angst, schuld en schaamte. We gaan ze niet herbeleven, maar van een afstandje de leerervaringen uit de gebeurtenis halen. Met zachte ogen en een open hart. Want ook hier passen we de NLP-vooronderstellingen toe. We zeggen niet dat ze de waarheid zijn, maar passen ze toe om meer informatie en meer beweging te creëren. De gebeurtenissen uit het verleden kunnen we niet veranderen, maar stel nou dat het huidige gedrag ‘de beste keuze is die er is’ en dat we ‘alle hulpbronnen in ons hebben’ om te slagen en dat we ‘altijd meer zijn dan het gedrag dat we laten zien?’ Zomaar wat invalshoeken om vanuit verbinding te kijken en te leren van het verleden om een frisse, zelfverzekerde stap te zetten in de toekomst.

Wendy Verkooijen Opleiding NLP Practitioner

Ik heb geleerd milder naar mezelf te zijn en naar de rest van de wereld. Ik accepteer de vervelende momenten beter, simpelweg omdat je geen keuze hebt. Wat gebeurt gebeurt. Zeg er maar JA tegen, dan wordt het gemakkelijker. Nu ik goede handvatten heb gekregen om prettiger in het leven te staan, sta ik continue stil bij hoe ik er eigenlijk tegenaan WIL kijken. En vervolgens doe ik dat. Want het zat allang in me, het moest gewoon nog even in de praktijk gebracht worden. Dat vergt veel aandacht en ik ben bereid dat te geven. Ik gun dit iedereen die interesse heeft in de psyche van de mens, vastloopt in zijn of haar privéleven of zakelijke leven, antwoorden zoekt in zichzelf en ga zo maar door.

5/5
Niek Wierenga Opleiding NLP Practitioner

Als een setting waar alles mag zijn. Een setting waar ik volledig mezelf kan zijn. Bij NTI NLP kom ik tot rust en kan ik voelen wat er echt zit. Dit wordt gecreëerd door de ontzettend mooie trainers en oprichters die daar rondlopen! Bedankt!

5/5
Meerdere cursisten aan het woord Opleiding NLP Practitioner

5/5
Marco van Basten (Basta) Opleiding NLP Practitioner

Ik ben begonnen met een korte cursus, maar kreeg al snel de smaak te pakken. Ik heb vooral veel opgestoken van de communicatie-cursussen. Daardoor ging ik anders kijken naar hoe ik als trainer van Oranje en Ajax met spelers ben omgegaan. Het belang van non-verbale communicatie, wat iemand uitstraalt tegen wie je praat en bijvoorbeeld welk moment je kiest om een slechte boodschap over te brengen. Dat was allemaal enorm leerzaam.

5/5
Adela Ramos Opleiding NLP Practitioner

De training heeft me inzicht en verdieping in mijzelf gegeven. Ik voel me veel meer in balans en zeker van mijzelf. Ook heel fijn om tools te krijgen om bijv. patronen te veranderen.

5/5
Thijs van Dorssen Opleiding NLP Practitioner

Tijdens en na mijn training heb ik een beter en een positiever inzicht gekregen in mijn werk, privé, relatie en algemene omgang. Ook heb ik nu meer begrip voor anderen en kan ik beter grenzen stellen.

5/5
Flora Martini Noordenbos Opleiding NLP Practitioner

Ik ben heel blij dat ik deze reis/training mocht maken en zal het zeker iedereen, jongeren en ouderen, aanraden. Wat is het geweldig om aan jezelf te werken en inzicht te krijgen in jezelf. Ik merk nu al in mijn omgeving dat ik veel sterker en rustiger overkom. Voel me echt heel sterk, blij en zelfverzekerd en rustig. We hadden geweldige trainers en ook een geweldige groep en houden contact met elkaar.

4/5
Bekijk alle reviews

Extra informatie

Hieronder vind je meer informatie over wat er is inbegrepen en andere handige weetjes.

 

Heb je nog vragen, neem gerust contact op met Klantsupport.

 • 16 dagen, 2 avonden en 1 terugkomavond op de locatie Limmen
 • training van gecertificeerde trainers en assistent-trainers
 • trainingsmanual
 • uitgebreide, gezonde lunch en de hele dag koffie, thee, fruit en lekkers
 • gratis parkeergelegenheid
 • trainingen in een groene, rustgevende omgeving in Limmen
 • boek ter inspiratie
 • Iedereen is welkom. Je kunt zijn wie je bent, niet meer, niet minder, met alles wat je bent en in je hebt… dat is genoeg.
 • MBO-HBO werk- en denkniveau is gewenst, maar pin ons er niet op vast, want nogmaals………iedereen is welkom.
 • Met een aantal groepsgenoten vorm je een intervisiegroep met wie je de oefeningen kunt oefenen en ervaringen uitwisselt. Gemiddeld is dit 1 avond per blok (ca. 1,5 uur).
 • Na het volgen van deze training ontvangt de cursist een erkend certificaat NV NLP en IA HNLP/ Hypnosis.
 • Als je training ‘Vrijer leven in 4 dagen‘ of ‘NLP in 4 dagen‘ hebt gevolgd, ontvang je 10% korting op de training NLP Practitioner.

NLP Practitioner start 12 november 2022

Blok 1     za 12 november 2022 t/m ma 14 november 2022

Blok 2     za 10 december 2022 t/m ma 12 december 2022

Blok 3     vr 6 januari 2023 t/m zo 8 januari 2023

Blok 4     vr 3 februari 2023 t/m zo 5 februari 2023

Blok 5     vr 3 maart 2023 t/m ma 6 maart 2023

Terugkom moment vr 21 april 2023

 

NLP Practitioner start 30 januari 2023

Blok 1     ma 30 januari 2023 t/m wo 1 februari 2023

Blok 2     vr 10 maart 2023 t/m zo 12 maart 2023

Blok 3     ma 3 april 2023 t/m wo 5 april 2023

Blok 4     ma 8 mei 2023 t/m wo 10 mei 2023

Blok 5     do 8 juni 2023 t/m zo 11 juni 2023

Terugkom moment vr 8 september 2023

 

NLP Practitioner start 24 april 2023

Blok 1   ma 24 t/m wo 26 april 2023

Blok 2   ma 15 t/m wo 17 mei 2023

Blok 3   wo 14 t/m vr 16 juni 2023

Blok 4   wo 5 t/m vr 7 juli 2023

Blok 5   di 19 t/m vr 22 september 2023

Terugkomdag vr 10 november 2023

 

NLP Practitioner start 19 mei 2023

Blok 1     vr 19 mei 2023 t/m zo 21 mei 2023

Blok 2     za 17 juni 2023 t/m ma 19 juni 2023

Blok 3     za 8 juli 2023 t/m ma 10 juli 2023

Blok 4     vr 8 september 2023 t/m zo 10 september 2023

Blok 5     do 26 oktober 2023 t/m zo 29 oktober 2023

Terugkom moment vr 8 december 2023

 

NLP Practitioner start 5 juni 2023

Blok 1     ma 5 juni 2023 t/m wo 7 juni 2023

Blok 2     di 27 juni 2023 t/m do 29 juni 2023

Blok 3     ma 4 september 2023 t/m wo 6 september 2023

Blok 4     wo 4 oktober 2023 t/m vr 6 oktober 2023

Blok 5     ma 30 oktober 2023 t/m do 2 november 2023

Terugkom moment vr 1 december 2023

 

NLP Practitioner start 8 juli 2023

Blok 1   za 8 t/m di 11 juli 2023

Blok 2   do 13 t/m zo 16 juli 2023

Blok 3   ma 21 t/m do 24 augustus 2023

Blok 4   za 26 t/m di 29 augustus 2023

Terugkom moment vr 22 september 2023

 

NLP Practitioner start 15 september 2023

Blok 1     vr 15 september 2023 t/m zo 17 september 2023

Blok 2     zo 8 oktober 2023 t/m di 10 oktober 2023

Blok 3     zo 5 november 2023 t/m di 7 november 2023

Blok 4     za 25 november 2023 t/m ma 27 november 2023

Blok 5     do 14 december 2023 t/m zo 17 december 2023

Terugkom moment vr 19 januari 2024

 

NLP Practitioner start 11 oktober 2023

Blok 1     wo 11 oktober 2023 t/m vr 13 oktober 2023

Blok 2     wo 8 november 2023 t/m vr 10 november 2023

Blok 3     wo 6 december 2023 t/m vr 8 december 2023

Blok 4     wo 10 januari 2024 t/m vr 12 januari 2024

Blok 5     di 30 januari 2024 t/m vr 2 februari 2024

Terugkom moment vr 8 maart 2024

 

NLP Practitioner start 1 december 2023

Blok 1     vr 1 december 2023 t/m zo 3 december 2023

Blok 2     di 19 december 2023 t/m do 21 december 2023

Blok 3     za 13 januari 2024 t/m ma 15 januari 2024

Blok 4     ma 5 februari 2024 t/m wo 7 februari 2024

Blok 5     do 7 maart 2024 t/m zo 10 maart 2024

Terugkom moment vr 12 april 2024

NTI NLP @WORK – Eigen vermogen van mensen en organisaties vergroten

 

Gelukkige werknemers zijn de beste werknemers… maar hoe zorg je ervoor dat ze gelukkig zijn én blijven? Aandacht hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling kan een groot verschil maken. Niet alleen door te focussen op de hard skills zodat zij nog beter worden in hun vak, maar ook door hen te laten kijken naar wie zij écht zijn om het beste uit zichzelf te halen.

Meer over incompany trainingen

Inschrijven

  • STAP-subsidie
   ja
   Ik wil gebruikmaken van STAP-subsidie. Meer informatie over STAP? Klik hier
   ja
   Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


   Overnachten
   ja
   Ik wil overnachten
   ja
   Alle cursusdagen
   ja
   Nacht voor aanvang
   ja
   Anders, namelijk:

   1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
   jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
   jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
   • STAP-subsidie
    ja
    Ik wil gebruikmaken van STAP-subsidie. Meer informatie over STAP? Klik hier
    ja
    Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


    Overnachten
    ja
    Ik wil overnachten
    ja
    Alle cursusdagen
    ja
    Nacht voor aanvang
    ja
    Anders, namelijk:

    1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
    jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
    jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
    • STAP-subsidie
     ja
     Ik wil gebruikmaken van STAP-subsidie. Meer informatie over STAP? Klik hier
     ja
     Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


     Overnachten
     ja
     Ik wil overnachten
     ja
     Alle cursusdagen
     ja
     Nacht voor aanvang
     ja
     Anders, namelijk:

     1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
     jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
     jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
     • STAP-subsidie
      ja
      Ik wil gebruikmaken van STAP-subsidie. Meer informatie over STAP? Klik hier
      ja
      Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


      Overnachten
      ja
      Ik wil overnachten
      ja
      Alle cursusdagen
      ja
      Nacht voor aanvang
      ja
      Anders, namelijk:

      1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
      jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
      jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
      • STAP-subsidie
       ja
       Ik wil gebruikmaken van STAP-subsidie. Meer informatie over STAP? Klik hier
       ja
       Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


       Overnachten
       ja
       Ik wil overnachten
       ja
       Alle cursusdagen
       ja
       Nacht voor aanvang
       ja
       Anders, namelijk:

       1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
       jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
       jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
       • STAP-subsidie
        ja
        Ik wil gebruikmaken van STAP-subsidie. Meer informatie over STAP? Klik hier
        ja
        Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


        Overnachten
        ja
        Ik wil overnachten
        ja
        Alle cursusdagen
        ja
        Nacht voor aanvang
        ja
        Anders, namelijk:

        1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
        jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
        jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
        • STAP-subsidie
         ja
         Ik wil gebruikmaken van STAP-subsidie. Meer informatie over STAP? Klik hier
         ja
         Factuur naar mijn organisatie / bedrijf


         Overnachten
         ja
         Ik wil overnachten
         ja
         Alle cursusdagen
         ja
         Nacht voor aanvang
         ja
         Anders, namelijk:

         1*Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van NTI NLP.
         jaIk heb het Privacy Statement van NTI NLP gelezen.
         jaIk wil de nieuwsbrief en speciale aanbiedingen van NTI NLP in mijn mailbox.
        Soort
        NLP
        Duur
        16 dagen
        Prijs
        € 2.750,-

        Uitgelichte opleidingen