Carola

Mijn doel voor deze training was om bij mijn gevoel te komen. Inmiddels was ik erachter gekomen dat het uitschakelen van mijn gevoel en het onderdrukken van minder prettige emoties me meer weerhielden dan dat ze voor mij werkten. Maar omdat het een tweede natuur was geworden, wist ik niet hoe ik dit moest doen. […]

Mijn doel voor deze training was om bij mijn gevoel te komen. Inmiddels was ik erachter gekomen dat het uitschakelen van mijn gevoel en het onderdrukken van minder prettige emoties me meer weerhielden dan dat ze voor mij werkten. Maar omdat het een tweede natuur was geworden, wist ik niet hoe ik dit moest doen. Ik heb heel veel geleerd in deze training, bijvoorbeeld wanneer en waarom ik dit mechanisme ontwikkeld heb en dat het lang voor mij werkte, maar nu niet meer. Ik weet nu dat ik met bepaalde overtuigingen ben opgevoed; als je er niet over praat dan is het er niet en als je maar hard werkt dan word je ervoor beloond en dat je verantwoordelijk bent voor jouw eigen geluk en als je het goed doet je een goed leven hebt. ….

Ik weet nu dat ik kan herprogrammeren en dat ik mag zijn wie ik ben, dat ik mag leven vanuit mijn hart en dat ik niet meer bang hoef te zijn. Ik heb een mechanisme om mij te beschermen, maar dat hoeft alleen ingezet te worden bij gevaar. Mijn doel heb ik bereikt, ik ben dichter bij mijn gevoel, die roept emoties op en die mogen er zijn.