Wat is een familieopstelling?

Geplaatst op: 20 september 2023, 11:51
Laatst bijgewerkt op: 20 september 2023, 13:06
Door: Marlous Schipper

  Wat is een familieopstelling? De methode om dynamieken, zoals die van familiesystemen, zichtbaar te maken heet een familieopstelling. We worden allemaal onbewust en diep door deze dynamieken beïnvloed. Ze kunnen je belemmeren zonder dat je het merkt omdat ze zo diep en onbewust zijn.   Familiesysteem en persoonlijke ontwikkeling We kunnen werken aan het […]

 

Wat is een familieopstelling?

De methode om dynamieken, zoals die van familiesystemen, zichtbaar te maken heet een familieopstelling. We worden allemaal onbewust en diep door deze dynamieken beïnvloed. Ze kunnen je belemmeren zonder dat je het merkt omdat ze zo diep en onbewust zijn.

 

Familiesysteem en persoonlijke ontwikkeling

We kunnen werken aan het creëren van meer harmonie, verbinding en vrede in het hele familiesysteem door deze onbewuste dynamieken aan het licht te brengen via een familieopstelling. Bovendien maakt het je bewust van onderliggende patronen. Een familieopstelling ondersteunt je in je proces van persoonlijke ontwikkeling, omdat je tot de kern van het probleem komt. 

 

Werken in een familieopstelling is intens en effectief. Het uitgangspunt is dat kinderen onbewust en uit liefde de problemen en gevoelens van hun ouders of andere familieleden overnemen. Deze zogenaamde verstrikkingen manifesteren zich op verschillende manieren gedurende de volwassenheid: in relaties, werk, welzijn enzovoort.

 

Een familieopstelling brengt patronen en bindingen in het familiesysteem aan het licht. Het zorgt ervoor dat het systeem “geordend” wordt. Als iedereen in staat is om terug te keren naar zijn eigen (energetische) plek, is er meer harmonie en dit is een win-win situatie voor iedereen.

 

NLP: familieopstelling

Wil jij je verdiepen in familieopstellingen en meer harmonie creëren binnen jouw systeem? Neem dan contact op met NTI NLP. Vanuit onze missie ondersteunen wij mensen bij het leven van hun volle potentieel. Dit doen we iedere dag met veel enthousiasme, liefde en passie voor ons vak én voor jou. Onze ervaren trainers en coaches staan voor je klaar om te zorgen voor een welkom thuisgevoel.