Maak je werk van Systemisch Werken

Systemisch Begeleider

Soort
Trainer/coach
Duur
12 dagen
Prijs
€ 2.995,-
Inschrijven

In het kort

Jij weet als geen ander hoeveel inzicht en innerlijke vrijheid Systemisch Werken brengt, voor jou en voor anderen. Wil je je professionaliseren in de methodiek? Dan is de 12-daagse opleiding Systemisch Werken Begeleider iets voor jou! Deze opleiding sluit naadloos aan op de opleidingen Systemisch Werken Basis en Systemisch Werken Verdieping.

 

Je leert hoe je de (systeem)theorie en praktijk van Systemisch Werken inzet in het systemisch begeleiden en/of systemisch coachen van anderen. De training vormt de brug tussen Systemisch Werken Verdieping en het uiteindelijke traject van certificering tot Systemisch Begeleider.

Voor wie is deze training?

Deze opleiding is voor iedereen die de opleidingen Systemisch Werken Basis en Systemisch Werken Verdieping heeft afgerond, bij NTI NLP of elders en zich verder wil professionaliseren in de methodiek van Systemisch Werken.

Programma

Tijdens de training Systemisch Werken Begeleiding leer je nog meer vaardigheden op het gebied van systemische begeleiding en opstellen. Zo leer je wat je kunt opstellen, wat de mogelijke stappen zijn in een opstelling en diverse opstellingsvormen. Daarnaast komen verschillende werkvormen aan bod voor het een-op-een begeleiden van mensen. Ook is er veel aandacht voor taalpatronen: de interne en externe communicatie.

 

Een greep uit de onderwerpen:

 • algemene kennis en kunde rondom begeleiden
 • overdracht en tegenoverdracht
 • het innerlijk proces van de begeleider
 • de attitude van de begeleider
 • contact met jezelf en het wetende veld
 • keuze maken in de begeleiding van een opstelling
 • hoe gebruik je als systemisch begeleider/ opsteller je persoonlijke ontwikkeling in je werk

Extra informatie

Ben je klaar voor jouw opleiding Systemisch Werken Begeleiding? Hieronder vind je meer informatie over wat er bij de opleiding is inbegrepen en andere handige weetjes.

 

Heb je nog vragen, neem gerust contact op met Klantsupport.

 • 12 trainingsdagen op de locatie Limmen
 • training van een gecertificeerde Systemisch Werken-trainer, ook gecertificeerd NLP-trainer en opgeleid in Self-Connection, traumawerk en Oplossingsgericht Werken. Daarnaast zijn er assistent-trainers aanwezig.
 • uitgebreide lunch
 • trainingsmanual
 • tijdens de hele training fruit, koffie, thee en lekkers
 • gratis parkeergelegenheid
 • trainingen in een groene, rustgevende omgeving
 • na het volgen van de Systemisch Werken Begeleider ben je automatisch een half jaar gratis ‘professional’ van de NTI NLP Community

Om deze opleiding te kunnen volgen, is het afronden van de opleidingen Systemisch Werken Basis en Systemisch Werken Verdieping een voorwaarde. Heb je deze bij NTI NLP gevolgd en afgesloten met een certificaat, dan ben je welkom in deze training. Heb je elders een soortgelijke training gedaan en wil je hier Systemisch Werken Begeleiding volgen, dan kun je je aanmelden voor een intakegesprek met een van de trainers.

 

De studiebelasting voor deze training is 12 dagen: 4 blokken van 3 dagen. Daarnaast vorm je met een aantal groepsgenoten een intervisiegroep waarbij je de oefeningen tussen de blokken door oefent en ervaringen uitwisselt. Gemiddeld is dit 1 avond per blok, ca. 1,5 uur. In deze opleiding adviseren we je een reflectieverslag te schrijven over het pad van je persoonlijke en professionele ontwikkeling in relatie tot het Systemisch Werken. Dit verslag is alleen verplicht wanneer je wilt certificeren. In het laatste deel van het professionaliseringstraject wordt het verslag gebruikt als toetsing op je proces en je kennis.

 

Na het volgen van deze training ontvangt de cursist een erkend certificaat NV NLP en IA HNLP/ Hypnosis.

NTI NLP @WORK – Eigen vermogen van mensen en organisaties vergroten

 

Gelukkige werknemers zijn de beste werknemers… maar hoe zorg je ervoor dat ze gelukkig zijn én blijven? Aandacht hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling kan een groot verschil maken. Niet alleen door te focussen op de hard skills zodat zij nog beter worden in hun vak, maar ook door hen te laten kijken naar wie zij écht zijn om het beste uit zichzelf te halen.

Meer over incompany trainingen

Inschrijven

Planning & trainingsdata

Soort
Trainer/coach
Duur
12 dagen
Prijs
€ 2.995,-

Uitgelichte opleidingen