Ontwikkel jezelf met NLP en laat je werkgever meebetalen: zo pak je het aan!

Geplaatst op: 20 augustus 2024, 14:46
Laatst bijgewerkt op: 20 augustus 2024, 15:46
Door: Jolanda Hes
#NLP #NLP Practitioner #Persoonlijke ontwikkeling #NTI NLP

Waarom NLP?

Heb je weleens nagedacht over hoe je je persoonlijke ontwikkeling kunt koppelen aan je werk? NLP, oftewel Neuro-Linguïstisch Programmeren, biedt niet alleen waardevolle tools voor je eigen groei, maar kan ook je prestaties op het werk een flinke boost geven. Je leert beter communiceren, je doelen helder stellen en effectiever samenwerken. Dat is niet alleen goed voor jou, ook voor je werkgever. Win-win, toch?

 

Maak het concreet: wat wil je leren?

Voordat je naar je werkgever stapt, is het slim om eerst voor jezelf helder te krijgen wat je precies wilt leren. Stel jezelf vragen zoals:

 

  1. ● Wat zijn mijn doelen?

● Hoe sluit deze NLP-opleiding aan bij mijn huidige functie?

● Welke vaardigheden wil ik ontwikkelen?

 

  1. Door dit scherp te hebben, kun je precies uitleggen waarom deze opleiding een goede investering is. Voor jou én je werkgever.

 

Wat heeft je werkgever eraan?

Het is belangrijk om je werkgever duidelijk te maken wat zij aan jouw opleiding hebben. Hier zijn een paar punten om te benoemen:

● Betere communicatie: Je leert effectiever communiceren, wat samenwerking binnen teams verbetert.

● Meer betrokkenheid: Door persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, vergroot je je eigen motivatie en betrokkenheid.

● Minder ziekteverzuim: NLP helpt bij stressreductie, wat kan leiden tot minder ziekteverzuim.

● Hogere productiviteit: Met NLP leer je doelen beter stellen en behalen, wat direct impact heeft op je werkprestaties.

 

Check de mogelijkheden

Voor je naar je manager stapt, is het slim om even te checken welke mogelijkheden er zijn binnen je organisatie. Hier zijn een paar tips:

● Informeer bij HR: Vraag bij je HR-adviseur of afdeling na welke opleidingsmogelijkheden er zijn.

● Check je CAO: Soms biedt je CAO specifieke opleidingsvergoedingen of subsidies.

● Vraag je collega’s: Ken je iemand die eerder een opleiding via het werk heeft gevolgd? Vraag hoe zij dit hebben aangepakt.

 

Eigen bijdrage?

Houd er rekening mee dat je werkgever mogelijk niet de volledige kosten dekt. Dit kan verschillen per bedrijf en opleiding. Misschien vraagt je werkgever om een eigen bijdrage of om een bepaalde tijd na de opleiding bij het bedrijf te blijven werken. Denk hier van tevoren goed over na en wees voorbereid om hierover te onderhandelen.

 

Hoe pak je het gesprek aan?

Wanneer je in gesprek gaat met je leidinggevende, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Hier zijn wat tips:

● Bereid je argumenten voor: Weet waarom deze opleiding belangrijk voor je is en hoe het jouw werk kan verbeteren.

● Wees flexibel: Sta open voor een gesprek over kosten en mogelijke voorwaarden.

● Toon je betrokkenheid: Laat zien dat je serieus bent over je eigen ontwikkeling en dat je dit ook ziet als een manier om beter bij te dragen aan het team.

 

Tot Slot: Neem de Regie!

Je persoonlijke ontwikkeling is jouw verantwoordelijkheid. En er zijn vaak genoeg mogelijkheden om dit samen met je werkgever te doen. Neem intiatief, bereid je goed voor en laat zien wat je waard bent. Succes!

Met deze aanpak kun je jouw werkgever overtuigen van de waarde van een NLP-opleiding en misschien nog wel belangrijker, jezelf verder ontwikkelen met steun van je werk!

 

Vragen?

Heb je vragen over hoe de NLP-opleiding bij jouw werk aansluit? Vraag onze gratis flyer voor werkgevers aan. Of bel ons voor persoonlijk advies 072-505 35 01 of bereik ons via Whatsapp op 06 17 66 17 67. We denken graag met je mee!

 

Wil je liever direct in contact komen? Kom dan naar onze gratis informatieavond. Hier ontdek je alles over NLP en ontmoet je onze trainers. Na afloop is er genoeg tijd voor al je vragen.