Laden Evenementen

« Alle evenementen

OnderwijsKracht

Passie voor onderwijs

  • 10
  • 2095 euro

Onderwijs: het is meer dan je werk, het is je passie, misschien zelfs je roeping. Je bent gedreven en je weet dat je nog lang van betekenis wil zijn in het onderwijs; voor leerlingen, hun ouders en collega’s. Betekenisvol werk dat ook veel van je kan vragen als mens, hoe beweeg jij je daarin? Hoe blijf je in je kracht staan bij alles wat er op je pad komt? Hoe behoud je je energie en inspiratie, in je werk- én privéleven? En hoe ga je vanuit rust om met leerlingen, ouders en collega’s?

Het Onderwijskompas® van de training OnderwijsKracht geeft je richting. Het zorgt voor een duurzame basis voor jouw werk, een stevig fundament, zodat je het maximale uit jezelf èn uit je leerlingen kunt halen.

  • Meer info
  • Programma
  • Kennismaken
  • Overig

Onderwijskompas®, bepaal (opnieuw) je richting!

OnderwijsKracht is een trainingsprogramma voor onderwijsprofessionals ontwikkeld door ervaren onderwijskrachten met jarenlange trainings- en coaching ervaring. Samen werk je aan jouw op maat gemaakte OnderwijsKompas®, een duurzame leidraad waarmee je het maximale uit jezelf en uit je leerlingen en/of collega’s haalt.


Beter onderwijs... voor joú, door joú

OnderwijsKracht brengt jou nog meer (werk)plezier, motivatie, rust, inzicht in jezelf en anderen, sterkere verbindingen, meer zelfvertrouwen en omgangsvaardigheden met leerlingen, ouders en collega’s, betere omgang met werkdruk, minder stressgevoeligheid, inspiratie en… beter onderwijs!


Nieuwsgierig naar wat dit traject voor jou kan betekenen? We nodigen je graag vrijblijvend uit voor een van onze informatieavonden. Maak kennis met de trainers, het traject en proef de sfeer van ons instituut.


Let op: de 10% vaste cursistenkorting is niet van toepassing op deze training.

10-daagse training: “Persoonlijk Onderwijskompas®”

Het programma is opgebouwd uit vijf blokken van twee dagen. Tijdens de training OnderwijsKracht wordt veilig, zorgvuldig en bekwaam gebruikt gemaakt van NLP-structuren, organisatie- en individuele opstellingen, oplossingsgericht werk, psychologie en lichaamswerk. We maken, samen met jou, telkens de vertaalslag naar jouw persoonlijke onderwijspraktijk. Na elk blok ga je terug naar huis met waardevolle inzichten en kun je het geleerde direct in praktijk brengen. We stimuleren intervisiegroepen waarin jullie elkaar tussentijds aanwakkeren en ondersteunen.


Met het Onderwijskompas® van de training OnderwijsKracht geef je vanuit jouw unieke bijdrage richting aan het onderwijs. Als jij weet dat je nog lang van betekenis wilt zijn in het onderwijs en je impact verder wilt vergroten, dan is dit 10-daagse traject een waardevolle en duurzame investering in jezelf en in je onderwijswerk.


Onderwijskompas®, bepaal (opnieuw) je richting!


Blok 1

Doel: Vanuit (nog meer) rust en vertrouwen in contact met leerlingen, ouders en collega’s.

• De bewuste en de onbewuste aspecten van communicatie

• Versterkende gedachten

• De kracht van lichaamstaal

• Oprecht contact


Blok 2

Doel: Versterken van jouw innerlijke kompas; bewuste keuzes kunnen maken vanuit jouw persoonlijke waarden en drijfveren.

• Drijfveren: wat vermijd je het liefst en waar streef je naar

• Flow: hoe creëer en onderhoud je flow?

• Gevoel: je lijf als leidraad


Blok 3

Doel: Zorgdragen voor je welbevinden en dat van anderen.

• Omgaan met werkdruk en stress.

• Omgaan met persoonlijke grenzen en wensen.

• Zelfzorg: bewaren van je eigen energie en werkplezier.


Blok 4

Doel: Het motiveren & inspireren van jezelf, leerlingen, ouders en collega’s.

• Motiveren: wat zijn belangrijke ingrediënten?

• Coachend begeleiden

• Motiverend taalgebruik


Blok 5

Doel: Versterken van jouw persoonlijk leiderschap

• Hier & nu: wat laat je achter je en wat neem je mee?

• Authenticiteit: wat is jouw unieke onderwijskracht en hoe draag je die uit?

• Hoe geef je jouw eigenaarschap verder vorm?


Nationaal Programma Onderwijs

Deze training sluit aan bij het Nationaal Programma Onderwijs. Er wordt aandacht besteed aan welbevinden, duurzaam investeren in onderwijs, ontwikkeling van de docent, oplossen van motivatieproblemen, welzijn van leerlingen, ondersteunen en begeleiden bij achterstanden en het vergroten van de betrokkenheid van het onderwijspersoneel. Dit alles met als doel het welzijn van de leerling en het onderwijspersoneel te bevorderen.


Traject

Nieuwsgierig naar wat dit traject voor jou kan betekenen? We nodigen je graag vrijblijvend uit voor een van onze informatieavonden, die zowel 'live' in Limmen als online via Zoom worden gehouden. Maak kennis met de trainers, het traject en proef de sfeer van ons instituut.


Trainers

De trainers Aaltsje Wester en Yvonne van Dam-Vermeer geven met veel enthousiasme, passie en plezier deze, door henzelf ontwikkelde, onderwijstraining. Zij stellen zich graag aan je voor.


Aaltsje en Yvonne vertellen je in deze video wat je kunt verwachten van deze training.


Aaltsje Wester

Met veel enthousiasme, passie en betrokkenheid geef ik training, coaching en ondersteuning aan mensen en organisaties die hun resultaten willen verbeteren en willen werken aan persoonlijke ontwikkeling. Mensen in contact brengen met hun diepere beweegredenen, zodat gedragsverandering tot stand komt en waardevolle doelen gerealiseerd gaan worden.


Na 27 jaar ervaring in het onderwijs als, directeur, leerkracht, Remedial Teacher, Intern Begeleider en adviseur bij leer- en gedragsproblemen, gebruik ik sinds 2004 mijn kennis en ruime levenservaring als trainer en coach om mensen te motiveren, te inspireren en in beweging te krijgen. Ik ben internationaal gecertificeerd NLP trainer/Coach en opgeleid in NLP, Systemisch Werk, Traumawerk, IEMT en Oplossingsgericht Werk.


Mijn motto als trainer en coach is: “in de beweging komt inzicht en verandering tot stand”. Wetende dat elk mens uniek is en alle mogelijkheden in zich heeft. Woorden die bij mij passen zijn: enthousiasme, plezier, contact, open, empathisch, verbindend, flexibel, doel- en oplossingsgericht.


Yvonne van Dam-Vermeer

Twintig jaar lang heb ik met veel plezier en grote betrokkenheid in het onderwijs gewerkt. Het grootste deel daarvan in de binnenstad van Rotterdam, waar ik met vallen en opstaan heb geleerd hoe ik in contact kon blijven met mijn leerlingen en hun ouders in alles wat er gebeurde. Ik heb ervaring opgedaan als docent, leerjaarcoördinator, zorgcoördinator, teamleider en tutor en ben daarin niet alleen gegroeid als professional, maar ook als mens. Wat een leerschool.


Nu begeleid ik alweer 13 jaar professionals, als trainer en coach, bij het vinden van hun weg als mens in hun werkveld, waaronder uiteraard ook in het onderwijs. Ik zie vaak hoe groot de uitdaging kan zijn om je in het onderwijs als mens te verhouden tot alles wat er van je wordt gevraagd en alles wat je meemaakt in het dagelijkse contact met leerlingen, ouders en collega’s. Ik heb veel professionals begeleid van te veel spanning naar herstel van energie en persoonlijke inspiratie. Die persoonlijke inspiratie zie ik als een van de belangrijkste energiegevers in het onderwijswerk. Ik draag dan ook graag bij aan het brandend houden van dat vuur, omdat dat in mijn ogen de krachtigste basis is in de begeleiding van jonge mensen.


Dat doe ik met nieuwsgierigheid, kunde, liefde, humor en de broodnodige zelfspot.


Wat is bij de training inbegrepen?

• Ruim 25 jaar ervaring in trainen van meer dan 10.000 cursisten

• 10 dagen

• Tussen de blokken door waardevolle opdrachten

• Een persoonlijk statuut: jouw op maat gemaakte Onderwijskompas®

• Gecertificeerde trainers met veel onderwijservaring

• Manual

• Een netwerk van gedreven onderwijskrachten, waarmee intervisie ook na het traject mogelijk blijft

• Uitgebreid lunch en de hele dag fruit, koffie, thee, water en lekkers

• Gratis toegang tot de lokale fitnessschool.

• Gratis parkeergelegenheid

• Trainingen in een groene, rustgevende omgeving

Overnachten

Ons instituut ligt midden in de groene weilanden, een heerlijke plek om tot jezelf te komen en om te overnachten als je een training volgt.

Onderwijskompas®, bepaal (opnieuw) je richting!

OnderwijsKracht is een trainingsprogramma voor onderwijsprofessionals ontwikkeld door ervaren onderwijskrachten met jarenlange trainings- en coaching ervaring. Samen werk je aan jouw op maat gemaakte OnderwijsKompas®, een duurzame leidraad waarmee je het maximale uit jezelf en uit je leerlingen en/of collega’s haalt.

Beter onderwijs... voor joú, door joú

OnderwijsKracht brengt jou nog meer (werk)plezier, motivatie, rust, inzicht in jezelf en anderen, sterkere verbindingen, meer zelfvertrouwen en omgangsvaardigheden met leerlingen, ouders en collega’s, betere omgang met werkdruk, minder stressgevoeligheid, inspiratie en… beter onderwijs!

Nieuwsgierig naar wat dit traject voor jou kan betekenen? We nodigen je graag vrijblijvend uit voor een van onze
informatieavonden. Maak kennis met de trainers, het traject en proef de sfeer van ons instituut.


Let op: de 10% vaste cursistenkorting is niet van toepassing op deze training.

10-daagse training: “Persoonlijk Onderwijskompas®”

Het programma is opgebouwd uit vijf blokken van twee dagen.
Tijdens de training OnderwijsKracht wordt veilig, zorgvuldig en bekwaam gebruikt gemaakt van NLP-structuren, organisatie- en individuele opstellingen, oplossingsgericht werk, psychologie en lichaamswerk. We maken, samen met jou, telkens de vertaalslag naar jouw persoonlijke onderwijspraktijk. Na elk blok ga je terug naar huis met waardevolle inzichten en kun je het geleerde direct in praktijk brengen. We stimuleren intervisiegroepen waarin jullie elkaar tussentijds aanwakkeren en ondersteunen.

Met het Onderwijskompas® van de training OnderwijsKracht geef je vanuit jouw unieke bijdrage richting aan het onderwijs. Als jij weet dat je nog lang van betekenis wilt zijn in het onderwijs en je impact verder wilt vergroten, dan is dit 10-daagse traject een waardevolle en duurzame investering in jezelf en in je onderwijswerk.

Onderwijskompas®, bepaal (opnieuw) je richting!

Blok 1

Doel: Vanuit (nog meer) rust en vertrouwen in contact met leerlingen, ouders en collega’s.

• De bewuste en de onbewuste aspecten van communicatie

• Versterkende gedachten

• De kracht van lichaamstaal

• Oprecht contact

Blok 2

Doel: Versterken van jouw innerlijke kompas; bewuste keuzes kunnen maken vanuit jouw persoonlijke waarden en drijfveren.

• Drijfveren: wat vermijd je het liefst en waar streef je naar

• Flow: hoe creëer en onderhoud je flow?

• Gevoel: je lijf als leidraad

Blok 3

Doel: Zorgdragen voor je welbevinden en dat van anderen.

• Omgaan met werkdruk en stress.

• Omgaan met persoonlijke grenzen en wensen.

• Zelfzorg: bewaren van je eigen energie en werkplezier.

Blok 4

Doel: Het motiveren & inspireren van jezelf, leerlingen, ouders en collega’s.

• Motiveren: wat zijn belangrijke ingrediënten?

• Coachend begeleiden

• Motiverend taalgebruik

Blok 5

Doel: Versterken van jouw persoonlijk leiderschap

• Hier & nu: wat laat je achter je en wat neem je mee?

• Authenticiteit: wat is jouw unieke onderwijskracht en hoe draag je die uit?

• Hoe geef je jouw eigenaarschap verder vorm?

Nationaal Programma Onderwijs

Deze training sluit aan bij het Nationaal Programma Onderwijs. Er wordt aandacht besteed aan welbevinden, duurzaam investeren in onderwijs, ontwikkeling van de docent, oplossen van motivatieproblemen, welzijn van leerlingen, ondersteunen en begeleiden bij achterstanden en het vergroten van de betrokkenheid van het onderwijspersoneel. Dit alles met als doel het welzijn van de leerling en het onderwijspersoneel te bevorderen.

Traject

Nieuwsgierig naar wat dit traject voor jou kan betekenen? We nodigen je graag vrijblijvend uit voor een van onze informatieavonden, die zowel 'live' in Limmen als online via Zoom worden gehouden. Maak kennis met de trainers, het traject en proef de sfeer van ons instituut.

Trainers

De trainers Aaltsje Wester en Yvonne van Dam-Vermeer geven met veel enthousiasme, passie en plezier deze, door henzelf ontwikkelde, onderwijstraining. Zij stellen zich graag aan je voor.

Aaltsje en Yvonne vertellen je in deze video wat je kunt verwachten van deze training.

Aaltsje Wester

Met veel enthousiasme, passie en betrokkenheid geef ik training, coaching en ondersteuning aan mensen en organisaties die hun resultaten willen verbeteren en willen werken aan persoonlijke ontwikkeling. Mensen in contact brengen met hun diepere beweegredenen, zodat gedragsverandering tot stand komt en waardevolle doelen gerealiseerd gaan worden.

Na 27 jaar ervaring in het onderwijs als, directeur, leerkracht, Remedial Teacher, Intern Begeleider en adviseur bij leer- en gedragsproblemen, gebruik ik sinds 2004 mijn kennis en ruime levenservaring als trainer en coach om mensen te motiveren, te inspireren en in beweging te krijgen. Ik ben internationaal gecertificeerd NLP trainer/Coach en opgeleid in NLP, Systemisch Werk, Traumawerk, IEMT en Oplossingsgericht Werk.

Mijn motto als trainer en coach is: “in de beweging komt inzicht en verandering tot stand”. Wetende dat elk mens uniek is en alle mogelijkheden in zich heeft. Woorden die bij mij passen zijn: enthousiasme, plezier, contact, open, empathisch, verbindend, flexibel, doel- en oplossingsgericht.

Yvonne van Dam-Vermeer

Twintig jaar lang heb ik met veel plezier en grote betrokkenheid in het onderwijs gewerkt. Het grootste deel daarvan in de binnenstad van Rotterdam, waar ik met vallen en opstaan heb geleerd hoe ik in contact kon blijven met mijn leerlingen en hun ouders in alles wat er gebeurde. Ik heb ervaring opgedaan als docent, leerjaarcoördinator, zorgcoördinator, teamleider en tutor en ben daarin niet alleen gegroeid als professional, maar ook als mens. Wat een leerschool.

Nu begeleid ik alweer 13 jaar professionals, als trainer en coach, bij het vinden van hun weg als mens in hun werkveld, waaronder uiteraard ook in het onderwijs. Ik zie vaak hoe groot de uitdaging kan zijn om je in het onderwijs als mens te verhouden tot alles wat er van je wordt gevraagd en alles wat je meemaakt in het dagelijkse contact met leerlingen, ouders en collega’s. Ik heb veel professionals begeleid van te veel spanning naar herstel van energie en persoonlijke inspiratie. Die persoonlijke inspiratie zie ik als een van de belangrijkste energiegevers in het onderwijswerk. Ik draag dan ook graag bij aan het brandend houden van dat vuur, omdat dat in mijn ogen de krachtigste basis is in de begeleiding van jonge mensen.

Dat doe ik met nieuwsgierigheid, kunde, liefde, humor en de broodnodige zelfspot.

Wat is bij de training inbegrepen?

• Ruim 25 jaar ervaring in trainen van meer dan 10.000 cursisten

• 10 dagen

• Tussen de blokken door waardevolle opdrachten

• Een persoonlijk statuut: jouw op maat gemaakte Onderwijskompas®

• Gecertificeerde trainers met veel onderwijservaring

• Manual

• Een netwerk van gedreven onderwijskrachten, waarmee intervisie ook na het traject mogelijk blijft

• Uitgebreid lunch en de hele dag fruit, koffie, thee, water en lekkers

• Gratis toegang tot de lokale fitnessschool.

• Gratis parkeergelegenheid

• Trainingen in een groene, rustgevende omgeving

Overnachten

Ons instituut ligt midden in de groene weilanden, een heerlijke plek om tot jezelf te komen en om te overnachten als je een training volgt.