Laden Evenementen

« Alle evenementen

NLP Practitioner

Ervaren en leren waarom je doet wat je doet

 • 16
 • 2750 euro

Ontdekken waarom je de dingen doet die je doet. Dat is NLP in een notendop. Hoe neem jij de wereld waar? Hoe reageer je op wat er aan prikkels op je af komt? Hoe kun je jouw gedrag zo veranderen dat dit nog beter past bij wie je bent en wat je wilt bereiken? Zodat wát en hóé je iets doet (of laat!) gezonder voor je is en beter voor je werkt. Je begrijpt: NLP gaat over jou. Met NLP krijg je een gereedschapskist vol communicatie-tools waarmee je meer keuzemogelijkheden in je leven creëert. Zin om jezelf nog beter te leren kennen? Welkom bij NLP Practitioner!

 • Meer info
 • Programma
 • Reviews
 • Overig

Stemming beïnvloeden

De betekenis van de letters NLP, Neuro-Linguïstisch Programmeren, roept soms vragen op. ‘Word je dan geprogrammeerd?’ ‘Wat hebben onze neuronen ermee te maken?’ ‘Linguïstisch... moet je dan taalgevoel hebben? Tja, what’s in a name. NLP Practitioner gaat over hoe je de ontelbare prikkels die continu op je afkomen registreert, filtert, opslaat en daar vervolgens op reageert. Hoe je iets aan jezelf weergeeft, heeft invloed op je stemming en die stemming ‘kleurt’ je gedrag. Weet je hoe je stemming positief beïnvloedt en pas je die kennis toe, dan zal het gedrag en het resultaat meer in lijn zijn met wat je wenst.


Dichterbij je doel

NLP biedt een kijkje achter de schermen van menselijk gedrag: patronen en strategieën die mensen doorgaans, vaak onbewust, elke keer weer uit de kast trekken. Of ze nu het gewenste effect hebben of niet. Door ervaringsoefeningen leer je deze patronen en strategieën te herkennen en leer je hoe je deze, als ze niet effectief zijn, kunt ‘overschrijven’ met een effectievere strategie.

Automatisch begrijp je hierdoor ook beter wat het effect van jouw gedrag op anderen kan zijn. Als je (h)erkent en wat feitelijk in communicatie gebeurt, kun je hierop anticiperen en komt je communicatie meer in lijn met wie je wilt zijn en wat je wilt bereiken.


Eerst kennismaken?

Voor aanvang van een NLP Practitioner training vindt er altijd een NLP informatieavond plaats. Tijdens deze vrijblijvende, gratis informatieavond ervaar je wat NLP voor jou kan betekenen. Je maakt alvast kennis met de trainers en je krijgt concrete informatie over de inhoud van de training. Ieder half jaar vindt er ook een open dag plaats in het instituut in Limmen. De tijden en dagen van de eerstvolgende informatieavond kun je hier vinden.

Volg je meerdere trainingen van 9 dagen of meer? Check hier of je recht hebt op korting.


Vooropleiding

Om deze training te kunnen volgen, is geen vooropleiding nodig.


Intervisiegroep

Met een aantal groepsgenoten vorm je een intervisiegroep waarbij je de oefeningen tussen de blokken door kunt oefenen en ervaringen uitwisselt. Gemiddeld is dit 1 avond per blok, ca. 1,5 uur.


Certificaat

Na het volgen van deze training ontvangt de cursist een erkend certificaat NV NLP en IA HNLP/ Hypnosis.

Wat komt onder andere aan bod tijdens de NLP Practitioner training


 • • Van ‘Gevolg’ naar ‘Oorzaak’
 • • Neurologische niveaus
 • • Zintuiglijke scherpzinnigheid
 • • Taalpatronen
 • • Strategieën
 • • Oproepen van vermogende stemmingen
 • • Veranderen van (je belemmerende) overtuigingen
 • • Niet-functionele emoties

Cursiste Anneke vertelt in deze video hoe zij haar opgedane inzichten uit de NLP Practitioner van NTI NLP inzet in haar baan als docent.

- Anneke over NLP Practitioner, december 2021


Wat als je opzoek bent naar ontwikkeling en niet weet waar je terecht kunt? Dan vraag je het aan je omgeving! En zo kwam Wouter bij NTI NLP terecht. Bekijk in deze video Wouters verhaal.

- Wouter over NLP Practitioner, november 2021


"De training heeft me inzicht en verdieping in mijzelf gegeven. Ik voel me veel meer in balans en zeker van mijzelf. Ook heel fijn om tools te krijgen om bijv. patronen te veranderen "

- Adela Ramos over NLP Practitioner, november 2021


"Ik ben heel blij dat ik deze reis/training mocht maken en zal het zeker iedereen, jongeren en ouderen, aanraden. Wat is het geweldig om aan jezelf te werken en inzicht te krijgen in jezelf. Ik merk nu al in mijn omgeving dat ik veel sterker en rustiger overkom. Voel me echt heel sterk, blij en zelfverzekerd en rustig. We hadden geweldige trainers en ook een geweldige groep en houden contact met elkaar." 

- Flora Martini Noordenbos over NLP Practitioner, november 2021


Cursist Jeroen vertelt in deze video waarom NLP een belangrijke 'tool' is in zijn werk- en privésituatie en waarom hij deze training iedereen aanraadt.

- Jeroen Tokmetzis over NLP Practitioner, september 2021


Lucia wilde vooral beter leren communiceren met zowel anderen als met zichzelf. Is haar wens uitgekomen? Bekijk in deze video Lucia haar verhaal.

- Lucia Elbers over NLP Practitioner. september 2021


Erwin was op zoek naar zijn ware IK en hij heeft hij die gevonden of begint zijn zoektocht nu pas na deze training? Bekijk in deze video Erwin zijn verhaal.

- Erwin Blokland over NLP Practitioner. september 2021


Cursiste Frea vertelt in dit filmpje wat zij heeft geleerd tijdens de NLP Practitioner en waarom ze iedereen deze opleiding gunt. Bekijk in deze video Frea haar verhaal.

- Frea Slopsma over NLP Practitioner, september 2021


Cursiste Wendy was op zoek naar haar passies. In dit filmpje vertelt Wendy wat haar het meeste aansprak in deze training.

- Wendy over NLP Practitioner


"Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Die uitspraak is het meest blijven hangen. In de Practitioner hebben we patronen van onszelf en anderen tegen het licht gehouden. Het was verrassend, confronterend en vaak ook magisch wat ik bij mezelf en anderen tegenkwam. De groep vond ik in eerste instantie wat groot. Al snel werd me duidelijk dat iedereen om je heen reflecteert, je spiegels voorhoudt, je filters triggert. Naast de expertise van de trainers is dit eigenlijk waar NLP voor mij al over ging. We hebben elkaar laten zien, horen en voelen hoe we communiceren, en hoe het ook anders kan. Niet per se beter. Anders. Ik ben persoonlijk ook dieper bij mijn gevoel gekomen. Het lichaam doet meer mee. Nog niet zoals het zou moeten zijn, maar het is een mooi begin. Van hoofd naar hart, zoals de trainers en ook Bouke zeggen. Er vindt een transitie plaats en daar kan ik alleen maar 'ja' tegen zeggen. 'Nee' is eigenlijk geen optie. Het kostte mij zeker in het begin wel moeite. De weerstand om achter te laten wat er was, die voelde ik soms wel. Tegelijk is er geen weg terug en dat is wel zo fijn want het wordt alleen maar mooier. Deze training heeft mij veel gebracht en het is nog maar het begin. Dat voel ik. Zeer veel dank voor deze mooie reis."

- Jessica van Spengen over NLP Practitioner, augustus 2021


Op de vraag hoe Niek zijn training bij NTI NLP heeft ervaren, antwoordde hij: "Als een setting waar alles mag zijn. Een setting waar ik volledig mezelf kan zijn. Bij NTI NLP kom ik tot rust en kan ik voelen wat er echt zit. Dit wordt gecreëerd door de ontzettend mooie trainers en oprichters die daar rondlopen! Bedankt!"

- Niek Wierenga over NLP Practitioner, augustus 2021


"Een eye-opener hoe je op een andere manier naar je leven en de wereld om je heen kunt kijken."

- Lisa de Decker over NLP Practitioner, augustus 2021


"Deze training was een fantastische reis met een hele mooie groep en fantastische trainers. Ik heb zoveel inzichten gekregen en muurtjes kunnen afbreken. Lifechanging!"

- Melanie Meijer over NLP Practitioner, augustus 2021


"Ik ben begonnen met een korte cursus, maar kreeg al snel de smaak te pakken. Ik heb vooral veel opgestoken van de communicatie-cursussen. Daardoor ging ik anders gaan kijken naar hoe ik als trainer van Oranje en Ajax met spelers was omgegaan. Het belang van non-verbale communicatie, wat iemand uitstraalt tegen wie je praat en bijvoorbeeld welk moment je kiest om een slechte boodschap over te brengen. Dat was allemaal enorm leerzaam."

- Marco van Basten (Basta)


"Van alle diploma's die ik in mijn leven gehaald heb, is dit certificaat de meest waardevolle ooit! Wat ik de afgelopen maanden geleerd heb, met name over mezelf....

Ik ben me meer bewust geworden van mijn eigen gedrag, gedachten, overtuigingen en kon vervolgens afrekenen met alle beperkende overtuigingen… Ik kan nu echt zeggen: ik ben blij met mezelf, met al mijn mooie kwaliteiten en ook mijn minder goede eigenschappen. Ik ben helemaal goed zoals ik ben! Ik durf nu fouten te maken. Dat zorgt voor veel minder stress in mijn leven. Ik weet nu welke keuzes ik kan maken om meer in balans te zijn.

Ik voel mij ontzettend dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Het is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven! Het was heel emotioneel en heel hard werken. En nog nooit heb ik met zoveel plezier, enthousiasme en nieuwsgierigheid nieuwe dingen geleerd. Het gaf me zoveel positieve energie en vertrouwen. Wat er ook gebeurt, ik kan nu alles aan!

Ik voel me ook heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik ontmoet heb tijdens de training. Hoe bijzonder is het om samen met en van elkaar te leren. En te zien wat het effect is als je je kwetsbaar op durft te stellen. Hoe mooi mensen zijn, allemaal, zodra ze hun binnenkant naar buiten durven te brengen. En dat dat zorgt voor nog meer respect en echt contact. Zo belangrijk voor een goede communicatie!" 

- Brigitte Ligthart over NLP Practitioner


"Tijdens en na mijn training heb ik een beter en een positiever inzicht gekregen in mijn werk, privé, relatie en algemene omgang. Ook heb ik nu meer begrip voor anderen en kan ik beter grenzen stellen." 

- Thijs van Dorssen over NLP Practitioner


Wat is bij deze training inbegrepen?

 • • Ruim 25 jaar ervaring in trainen van meer dan 10.000 cursisten
 • • 16 dagen + 2 avonden + terugkomavond
 • • Training van gecertificeerde NLP Trainers en assistent-trainers
 • • Trainingsmanual + werkmanual
 • • Uitgebreide lunch en de hele dag fruit, koffie, thee, water en lekkers
 • • Gratis toegang tot de lokale fitnessschool.
 • • Inspiratieboek

Overnachten

Ons instituut ligt midden in de groene weilanden, een heerlijke plek om tot jezelf te komen en om te overnachten als je een training volgt.

Stemming beïnvloeden

De betekenis van de letters NLP, Neuro-Linguïstisch Programmeren, roept soms vragen op. ‘Word je dan geprogrammeerd?’ ‘Wat hebben onze neuronen ermee te maken?’ ‘Linguïstisch... moet je dan taalgevoel hebben? Tja, what’s in a name. NLP Practitioner gaat over hoe je de ontelbare prikkels die continu op je afkomen registreert, filtert, opslaat en daar vervolgens op reageert. Hoe je iets aan jezelf weergeeft, heeft invloed op je stemming en die stemming ‘kleurt’ je gedrag. Weet je hoe je stemming positief beïnvloedt en pas je die kennis toe, dan zal het gedrag en het resultaat meer in lijn zijn met wat je wenst.

Dichterbij je doel

NLP biedt een kijkje achter de schermen van menselijk gedrag: patronen en strategieën die mensen doorgaans, vaak onbewust, elke keer weer uit de kast trekken. Of ze nu het gewenste effect hebben of niet. Door ervaringsoefeningen leer je deze patronen en strategieën te herkennen en leer je hoe je deze, als ze niet effectief zijn, kunt ‘overschrijven’ met een effectievere strategie.

Automatisch begrijp je hierdoor ook beter wat het effect van jouw gedrag op anderen kan zijn. Als je (h)erkent en wat feitelijk in communicatie gebeurt, kun je hierop anticiperen en komt je communicatie meer in lijn met wie je wilt zijn en wat je wilt bereiken.

Eerst kennismaken?

Voor aanvang van een NLP Practitioner training vindt er altijd een NLP informatieavond plaats. Tijdens deze vrijblijvende, gratis informatieavond ervaar je wat NLP voor jou kan betekenen. Je maakt alvast kennis met de trainers en je krijgt concrete informatie over de inhoud van de training. Ieder half jaar vindt er ook een open dag plaats in het instituut in Limmen. De tijden en dagen van de eerstvolgende informatieavond kun je hier vinden.

Volg je meerdere trainingen van 9 dagen of meer? Check hier of je recht hebt op korting.

Vooropleiding

Om deze training te kunnen volgen, is geen vooropleiding nodig.

Intervisiegroep

Met een aantal groepsgenoten vorm je een intervisiegroep waarbij je de oefeningen tussen de blokken door kunt oefenen en ervaringen uitwisselt. Gemiddeld is dit 1 avond per blok, ca. 1,5 uur.

Certificaat

Na het volgen van deze training ontvangt de cursist een erkend certificaat NV NLP en IA HNLP/ Hypnosis.

Wat komt onder andere aan bod tijdens de NLP Practitioner training

 • • Van ‘Gevolg’ naar ‘Oorzaak’
 • • Neurologische niveaus
 • • Zintuiglijke scherpzinnigheid
 • • Taalpatronen
 • • Strategieën
 • • Oproepen van vermogende stemmingen
 • • Veranderen van (je belemmerende) overtuigingen
 • • Niet-functionele emoties

Cursiste Anneke vertelt in deze video hoe zij haar opgedane inzichten uit de NLP Practitioner van NTI NLP inzet in haar baan als docent.

- Anneke over NLP Practitioner, december 2021

Wat als je opzoek bent naar ontwikkeling en niet weet waar je terecht kunt? Dan vraag je het aan je omgeving! En zo kwam Wouter bij NTI NLP terecht. Bekijk in deze video Wouters verhaal.

- Wouter over NLP Practitioner, november 2021

"De training heeft me inzicht en verdieping in mijzelf gegeven. Ik voel me veel meer in balans en zeker van mijzelf. Ook heel fijn om tools te krijgen om bijv. patronen te veranderen "

- Adela Ramos over NLP Practitioner, november 2021

"Ik ben heel blij dat ik deze reis/training mocht maken en zal het zeker iedereen, jongeren en ouderen, aanraden. Wat is het geweldig om aan jezelf te werken en inzicht te krijgen in jezelf. Ik merk nu al in mijn omgeving dat ik veel sterker en rustiger overkom. Voel me echt heel sterk, blij en zelfverzekerd en rustig. We hadden geweldige trainers en ook een geweldige groep en houden contact met elkaar." 

- Flora Martini Noordenbos over NLP Practitioner, november 2021

Cursist Jeroen vertelt in deze video waarom NLP een belangrijke 'tool' is in zijn werk- en privésituatie en waarom hij deze training iedereen aanraadt.

- Jeroen Tokmetzis over NLP Practitioner, september 2021

Lucia wilde vooral beter leren communiceren met zowel anderen als met zichzelf. Is haar wens uitgekomen? Bekijk in deze video Lucia haar verhaal.

- Lucia Elbers over NLP Practitioner. september 2021

Erwin was op zoek naar zijn ware IK en hij heeft hij die gevonden of begint zijn zoektocht nu pas na deze training? Bekijk in deze video Erwin zijn verhaal.

- Erwin Blokland over NLP Practitioner. september 2021

Cursiste Frea vertelt in dit filmpje wat zij heeft geleerd tijdens de NLP Practitioner en waarom ze iedereen deze opleiding gunt. Bekijk in deze video Frea haar verhaal.

- Frea Slopsma over NLP Practitioner, september 2021

Cursiste Wendy was op zoek naar haar passies. In dit filmpje vertelt Wendy wat haar het meeste aansprak in deze training.

- Wendy over NLP Practitioner

"Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Die uitspraak is het meest blijven hangen. In de Practitioner hebben we patronen van onszelf en anderen tegen het licht gehouden. Het was verrassend, confronterend en vaak ook magisch wat ik bij mezelf en anderen tegenkwam. De groep vond ik in eerste instantie wat groot. Al snel werd me duidelijk dat iedereen om je heen reflecteert, je spiegels voorhoudt, je filters triggert. Naast de expertise van de trainers is dit eigenlijk waar NLP voor mij al over ging. We hebben elkaar laten zien, horen en voelen hoe we communiceren, en hoe het ook anders kan. Niet per se beter. Anders. Ik ben persoonlijk ook dieper bij mijn gevoel gekomen. Het lichaam doet meer mee. Nog niet zoals het zou moeten zijn, maar het is een mooi begin. Van hoofd naar hart, zoals de trainers en ook Bouke zeggen. Er vindt een transitie plaats en daar kan ik alleen maar 'ja' tegen zeggen. 'Nee' is eigenlijk geen optie. Het kostte mij zeker in het begin wel moeite. De weerstand om achter te laten wat er was, die voelde ik soms wel. Tegelijk is er geen weg terug en dat is wel zo fijn want het wordt alleen maar mooier. Deze training heeft mij veel gebracht en het is nog maar het begin. Dat voel ik. Zeer veel dank voor deze mooie reis."

- Jessica van Spengen over NLP Practitioner, augustus 2021

Op de vraag hoe Niek zijn training bij NTI NLP heeft ervaren, antwoordde hij: "Als een setting waar alles mag zijn. Een setting waar ik volledig mezelf kan zijn. Bij NTI NLP kom ik tot rust en kan ik voelen wat er echt zit. Dit wordt gecreëerd door de ontzettend mooie trainers en oprichters die daar rondlopen! Bedankt!"

- Niek Wierenga over NLP Practitioner, augustus 2021

"Een eye-opener hoe je op een andere manier naar je leven en de wereld om je heen kunt kijken."

- Lisa de Decker over NLP Practitioner, augustus 2021

"Deze training was een fantastische reis met een hele mooie groep en fantastische trainers. Ik heb zoveel inzichten gekregen en muurtjes kunnen afbreken. Lifechanging!"

- Melanie Meijer over NLP Practitioner, augustus 2021

"Ik ben begonnen met een korte cursus, maar kreeg al snel de smaak te pakken. Ik heb vooral veel opgestoken van de communicatie-cursussen. Daardoor ging ik anders gaan kijken naar hoe ik als trainer van Oranje en Ajax met spelers was omgegaan. Het belang van non-verbale communicatie, wat iemand uitstraalt tegen wie je praat en bijvoorbeeld welk moment je kiest om een slechte boodschap over te brengen. Dat was allemaal enorm leerzaam."

- Marco van Basten (Basta)

"Van alle diploma's die ik in mijn leven gehaald heb, is dit certificaat de meest waardevolle ooit! Wat ik de afgelopen maanden geleerd heb, met name over mezelf....

Ik ben me meer bewust geworden van mijn eigen gedrag, gedachten, overtuigingen en kon vervolgens afrekenen met alle beperkende overtuigingen… Ik kan nu echt zeggen: ik ben blij met mezelf, met al mijn mooie kwaliteiten en ook mijn minder goede eigenschappen. Ik ben helemaal goed zoals ik ben! Ik durf nu fouten te maken. Dat zorgt voor veel minder stress in mijn leven. Ik weet nu welke keuzes ik kan maken om meer in balans te zijn.

Ik voel mij ontzettend dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Het is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven! Het was heel emotioneel en heel hard werken. En nog nooit heb ik met zoveel plezier, enthousiasme en nieuwsgierigheid nieuwe dingen geleerd. Het gaf me zoveel positieve energie en vertrouwen. Wat er ook gebeurt, ik kan nu alles aan!

Ik voel me ook heel dankbaar voor alle mooie mensen die ik ontmoet heb tijdens de training. Hoe bijzonder is het om samen met en van elkaar te leren. En te zien wat het effect is als je je kwetsbaar op durft te stellen. Hoe mooi mensen zijn, allemaal, zodra ze hun binnenkant naar buiten durven te brengen. En dat dat zorgt voor nog meer respect en echt contact. Zo belangrijk voor een goede communicatie!" 

- Brigitte Ligthart over NLP Practitioner

"Tijdens en na mijn training heb ik een beter en een positiever inzicht gekregen in mijn werk, privé, relatie en algemene omgang. Ook heb ik nu meer begrip voor anderen en kan ik beter grenzen stellen." 

- Thijs van Dorssen over NLP Practitioner

Wat is bij deze training inbegrepen?

 • • Ruim 25 jaar ervaring in trainen van meer dan 10.000 cursisten
 • • 16 dagen + 2 avonden + terugkomavond
 • • Training van gecertificeerde NLP Trainers en assistent-trainers
 • • Trainingsmanual + werkmanual
 • • Uitgebreide lunch en de hele dag fruit, koffie, thee, water en lekkers
 • • Gratis toegang tot de lokale fitnessschool.
 • • Inspiratieboek

Overnachten

Ons instituut ligt midden in de groene weilanden, een heerlijke plek om tot jezelf te komen en om te overnachten als je een training volgt.