NLP in het Onderwijs

Soort
NLP
Duur
4 dagen
Prijs
€ 995,-
Inschrijven

In het kort

NLP in de klas

Voel je soms dat wat je zegt onvoldoende aankomt bij je leerling, collega of de ouder? Of dat je anders reageert dan je zou willen? Hoe krijg je jouw leerling in een positieve mindset waardoor hij/zij wèl aan die lastige taak begint? Het is fijn om bewust te zijn wat er onbewust gebeurt.  Vaak maken we goed contact en er zijn momenten dat alles net even anders loopt. Wat is er dan gebeurd en wat gebeurt er bij jou? We onderzoeken welke talenten, hulpbronnen en kwaliteiten die jou versterken. En… het zit allemaal al in je. Wij laten je zien hoe je daar op een eenvoudige manier gebruik van maakt.

 

NLP-communicatie in het onderwijs

Herken je het volgende ook: wanneer je een leerling aanspreekt op zijn of haar gedrag dat je terugkrijgt: “Ja maar hij deed het eerst!” waarbij jouw reactie mogelijk is: “Als hij in de sloot springt, dan spring jij ook?” De verantwoordelijkheid bij de ander leggen. Herkenbaar toch? Het is iets menselijks. Want niet alleen kinderen gebruiken deze strategie, wij volwassenen ook. Wellicht op een andere manier, maar in de kern gelijk. De vraag is: werkt dit voor jou? Laat jij je dagelijks leven bepalen door een ander? De keuzes die je maakt, groot of klein, zouden dat niet keuzes moeten zijn die passen bij jou, bij waar jij voor staat? Het antwoord: eigenaarschap! In de communicatie gebruiken we vaak de metafoor van de bus: “Zit jij voor- of achterin de bus?” Met andere woorden: neem jij het stuur in eigen hand, neem jij de regie over jouw handelen?

 

NLP-doelen in het onderwijs

Tijdens deze interactieve training worden theorie en oefeningen afgewisseld. Zo ervaar je meteen resultaat. Daarna kun je het zelf direct toepassen in de praktijk, in je eigen klas, op je eigen school, in je eigen gesprekken. Je zult merken dat je omgeving anders op je gaat reageren. Wanneer jij anders communiceert en goed in je energie zit, dan breng je dat, onbewust, over naar de ander. Ook ontwikkel je in deze training jouw ideale beeld van hoe je het werk wilt doen. Of je nu directeur, intern begeleider bent, voor de groep staat of de groep begeleidt. Hoe leuk is jouw baan wanneer jij nog meer plezier in je werk krijgt doordat je beter in contact bent met de ander en jezelf?

 

Voor wie is deze training?

Voor iedereen werkzaam in het onderwijs en/of in de kinderopvang, die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling. Door te ervaren wat voor jou werkt kom je tot nieuwe inzichten die je zowel in je werk- als privéleven direct kunt toepassen. Een opleiding die je in alle contexten van je leven veel gaat opleveren.

Programma

Speciaal voor het onderwijs we het bedrag en de tijden zo ingezet dat het haalbaar is voor personen in onderwijs en kinderopvang. We hebben 4 dagen ingepland. Twee keer een woensdag van 13 uur tot 21.30 uur en twee keer een zaterdag van 9.30 – 17.30 uur. We behandelen onderdelen vanuit de methodieken NLP en Systemisch Werken, o.a.:

 • ankeren
 • het communicatiemodel
 • de logische niveaus
 • schaalvragen
 • hoe bepaalde vragen je verder kunnen helpen
 • ademhalingswerk
 • hoe je maximaal in jouw kracht kan blijven staan
 • praktische vaardigheden om in contact te zijn met de omgeving
 • hoe je jouw volle potentieel benut
 • wie ben jij en hoe kom je over op de ander
 • een tijdlijn met al jouw kwaliteiten
 • en nog veel meer ….

 

Extra informatie

Hieronder vind je meer informatie over wat er is inbegrepen en andere handige weetjes.

 

Heb je nog vragen, neem gerust contact op met Klantsupport of bel naar (072) 505 35 01.

 • 4 dagen training van een gecertificeerd trainer, werkend in het onderwijs
 • uitgebreide, gezonde lunch en de hele dag koffie, thee, fruit en lekkers
 • gratis parkeergelegenheid
 • training in een groene, rustgevende omgeving in Limmen
 • Iedereen is welkom. Je kunt zijn wie je bent, niet meer, niet minder, met alles wat je bent en in je hebt… dat is genoeg.
 • MBO-HBO werk- en denkniveau is gewenst, maar pin ons er niet op vast, want nogmaals………iedereen is welkom.

 

NLP Onderwijs in vier dagen start woensdag 12 april 2023

Blok 1     wo 12 april 2023 van 13:00 – 21:30 uur inclusief soep met broodje in de avond

Blok 2     za 22 april 2023 van 9:30 – 17:30 uur inclusief lunch

Blok 3     wo 10 mei 2023 van 13:00 – 21:30 uur inclusief soep met broodje in de avond

Blok 4     za 13 mei 2023 van 9:30 – 17:30 uur inclusief lunch

 

NTI NLP @WORK – Eigen vermogen van mensen en organisaties vergroten

 

Gelukkige werknemers zijn de beste werknemers… maar hoe zorg je ervoor dat ze gelukkig zijn én blijven? Aandacht hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling kan een groot verschil maken. Niet alleen door te focussen op de hard skills zodat zij nog beter worden in hun vak, maar ook door hen te laten kijken naar wie zij écht zijn om het beste uit zichzelf te halen.

Meer over incompany trainingen

Inschrijven

Planning & trainingsdata

Soort
NLP
Duur
4 dagen
Prijs
€ 995,-

Uitgelichte opleidingen