Laden Evenementen

« Alle evenementen

Gildedag – Onder-Voeding

zondag 10 oktober 2021 met Dorien Groot

  • 1
  • 125 euro

Wanneer in je leven voelde jij je fantastisch, super, wellicht zelfs optimaal gevoed? En, wat zorgde ervoor dat jij je toen zo voelde? Het antwoord op deze vraag kan wel eens anders luiden dan een beschrijving van wat je toen letterlijk voor eten en drinken tot je nam…

Roept de term ‘onder’-voeding een en ander bij je op? Zie je in het overvolle woud van voedings- en leefstijladviezen wellicht door de bomen het bos niet meer? Dan is deze Gildedag met Dorien Groot als gids wellicht precies de juiste voeding voor jou!

  • Meer info
  • Programma
  • Over Dorien Groot

Dorien vertelt:

“Ten opzichte van gezondheid en welzijn hanteer ik een totale (ook wel genoemd: holistische) benadering, wat inhoudt dat ik kijk naar hoe al jouw grote levenscontexten met/aan elkaar zijn verbonden. Zorgt stress op je werk of in je relatie/gezin/familie ervoor dat je ongezond eet of je overeet? Weerhoudt tekort aan slaap of weinig energie je van sport en beweging? Zijn er tekorten in je voeding waardoor je niet voldoende energie voor je dagelijkse activiteiten ervaart? Zijn er te veel bordjes die je in de lucht moet houden waardoor je te weinig tijd en zorg aan jezelf kunt besteden? Zie je in het overvolle woud van voedings- en leefstijladviezen wellicht door de bomen het bos niet meer…?


Bio-individualiteit

Een van de concepten die ik hanteer is: bio-individualiteit. Dit wil zeggen dat elke persoon zijn/haar eigen specifieke voedings- en leefstijlbehoeftes heeft. Wat voedsel is voor de ene persoon kan vergif zijn voor een ander, en dat is ook waarom dieetrages op de lange termijn gedoemd zijn te mislukken. Je constitutie speelt hierin een belangrijke rol.


Primary & Secondary Food

Wat maakt eigenlijk dat we ons gezond en gelukkig voelen? Dat we ons ‘gevoed’ en vervuld voelen? Welnu, het is niet alleen het voedsel dat we eten, maar het zijn juist al de andere factoren die aanwezig zijn in ons dagelijks leven die ons daadwerkelijk voeden. Warme relaties (partner, kinderen, familie, vrienden), vervullend werk, regelmatig bewegen en spiritueel bewustzijn zijn essentiële vormen van voeding. Dit is onze ‘Primary Food’. Het letterlijke eten en drinken volgt op de tweede plaats, ook wel genoemd: ‘Secondary Food’. Deze beïnvloeden elkaar. Hoe heerlijk zou het zijn om jouw persoonlijke balans hierin te ontdekken en voor elkaar te krijgen?”

Als het voor jou tijd is om het tij te keren, om eventuele ‘onder’-voeding onder de loep te nemen, dan kom je deze dag echt aan je trekken. En als je je al heerlijk ‘gevoed’ voelt en vooral uit belangstelling meer hierover wilt weten, leren en ontdekken, dan ben je ook helemaal op je plek! Dorien heeft voor ieder wat wils.


Voedzame handleiding

Onafhankelijk van hoe het met je gaat, zul je deze dag dingen over jezelf gaan ontdekken en ook algemene concepten meekrijgen die je zowel voor jezelf persoonlijk als professioneel kunt inzetten. En natuurlijk is heerlijk en eerlijk eten ook onderwerp van gesprek! Kortom, voeding voor de geest en voeding voor het lichaam; het komt allemaal aan bod op deze dag. En aan het einde ga je naar huis met jouw persoonlijke voedzame handleiding.


Deze Gildedag is toegankelijk voor iedereen. De kosten zijn 125 euro. Afhankelijk van het lidmaatschap krijgen de Gildeleden 20% of 40% korting.

Naast dat Dorien (samen met haar partner Bouke de Boer) mede-oprichter en eigenaar is van NTI NLP (sinds 1994), heeft zij haar grote belangstelling voor gezondheid in 2014 in actie gezet door de opleiding tot Health Coach te gaan volgen bij IIN in New York. Hiermee is zij vervolgens enkele jaren actief geweest in haar praktijk Groot in Gezondheid. Als ervaringsdeskundige met eetstoornissen weet zij als geen ander hoeveel er mogelijk is om weer voor jezelf in een goede gezondheid te komen.


In 2020 kwam haar boek BLIJ uit. Hierin beschrijft ze haar levensreis, hoe ze het tij in haar leven wist te keren en van verdriet weer in vreugde kon komen.


Dorien: “Het is mijn missie om mensen te helpen hun gezondheid – in de breedste zin van het woord – te vergroten. De belangrijkste aandachtspunten hierbij zijn: voeding, persoonlijke ontwikkeling en leefstijl.”


Meer weten over Dorien?

En op Dorienisblij.nl vind je van alles over haar boek BLIJ.


Foto: Frans Jong, B4 Multimedia

Dorien vertelt:

“Ten opzichte van gezondheid en welzijn hanteer ik een totale (ook wel genoemd: holistische) benadering, wat inhoudt dat ik kijk naar hoe al jouw grote levenscontexten met/aan elkaar zijn verbonden. Zorgt stress op je werk of in je relatie/gezin/familie ervoor dat je ongezond eet of je overeet? Weerhoudt tekort aan slaap of weinig energie je van sport en beweging? Zijn er tekorten in je voeding waardoor je niet voldoende energie voor je dagelijkse activiteiten ervaart? Zijn er te veel bordjes die je in de lucht moet houden waardoor je te weinig tijd en zorg aan jezelf kunt besteden? Zie je in het overvolle woud van voedings- en leefstijladviezen wellicht door de bomen het bos niet meer…?

Bio-individualiteit

Een van de concepten die ik hanteer is: bio-individualiteit. Dit wil zeggen dat elke persoon zijn/haar eigen specifieke voedings- en leefstijlbehoeftes heeft. Wat voedsel is voor de ene persoon kan vergif zijn voor een ander, en dat is ook waarom dieetrages op de lange termijn gedoemd zijn te mislukken. Je constitutie speelt hierin een belangrijke rol.

Primary & Secondary Food

Wat maakt eigenlijk dat we ons gezond en gelukkig voelen? Dat we ons ‘gevoed’ en vervuld voelen? Welnu, het is niet alleen het voedsel dat we eten, maar het zijn juist al de andere factoren die aanwezig zijn in ons dagelijks leven die ons daadwerkelijk voeden. Warme relaties (partner, kinderen, familie, vrienden), vervullend werk, regelmatig bewegen en spiritueel bewustzijn zijn essentiële vormen van voeding. Dit is onze ‘Primary Food’. Het letterlijke eten en drinken volgt op de tweede plaats, ook wel genoemd: ‘Secondary Food’. Deze beïnvloeden elkaar. Hoe heerlijk zou het zijn om jouw persoonlijke balans hierin te ontdekken en voor elkaar te krijgen?”

Als het voor jou tijd is om het tij te keren, om eventuele ‘onder’-voeding onder de loep te nemen, dan kom je deze dag echt aan je trekken. En als je je al heerlijk ‘gevoed’ voelt en vooral uit belangstelling meer hierover wilt weten, leren en ontdekken, dan ben je ook helemaal op je plek! Dorien heeft voor ieder wat wils.

Voedzame handleiding

Onafhankelijk van hoe het met je gaat, zul je deze dag dingen over jezelf gaan ontdekken en ook algemene concepten meekrijgen die je zowel voor jezelf persoonlijk als professioneel kunt inzetten. En natuurlijk is heerlijk en eerlijk eten ook onderwerp van gesprek! Kortom, voeding voor de geest en voeding voor het lichaam; het komt allemaal aan bod op deze dag. En aan het einde ga je naar huis met jouw persoonlijke voedzame handleiding.

Deze Gildedag is toegankelijk voor iedereen. De kosten zijn 125 euro. Afhankelijk van het lidmaatschap krijgen de Gildeleden 20% of 40% korting.

Naast dat Dorien (samen met haar partner Bouke de Boer) mede-oprichter en eigenaar is van NTI NLP (sinds 1994), heeft zij haar grote belangstelling voor gezondheid in 2014 in actie gezet door de opleiding tot Health Coach te gaan volgen bij IIN in New York. Hiermee is zij vervolgens enkele jaren actief geweest in haar praktijk Groot in Gezondheid. Als ervaringsdeskundige met eetstoornissen weet zij als geen ander hoeveel er mogelijk is om weer voor jezelf in een goede gezondheid te komen.

In 2020 kwam haar boek BLIJ uit. Hierin beschrijft ze haar levensreis, hoe ze het tij in haar leven wist te keren en van verdriet weer in vreugde kon komen.

Dorien: “Het is mijn missie om mensen te helpen hun gezondheid – in de breedste zin van het woord – te vergroten. De belangrijkste aandachtspunten hierbij zijn: voeding, persoonlijke ontwikkeling en leefstijl.”

Meer weten over Dorien?

En op Dorienisblij.nl vind je van alles over haar boek BLIJ.

Foto: Frans Jong, B4 Multimedia