Update 27 mei 2021

Alle trainingen weer van start!


De persconferentie van dinsdagavond 11 mei had voor ons géén verdere consequenties. Vanaf maandag 8 maart zijn we weer gestart met al onze activiteiten en gingen we, na bijna drie maanden, weer verder waar we gebleven waren! Daar zijn we heel blij mee! Het feit dat we over een eigen gebouw beschikken en onze trainingen niet in publieke locatie(s) geven is doorslaggevend. Volgens de wetgeving vallen we onder ‘groepsvorming, met regels voor binnenruimtes’ van de Rijksoverheid.  Én natuurlijk doen we dat geheel veilig volgens de richtlijnen van het RIVM. Hieronder de tekst die wij alweer een jaar geleden, vanaf het begin van de corona uitbraak hebben gepubliceerd.


Lieve cursisten en andere volgers van NTI NLP,
Sinds jaar en dag houden we ons bij NTI NLP bezig met communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Een van de grootste handvatten in deze contexten is: de kracht van structuren en processen. Dit geeft ons namelijk inzicht in hoe het komt dat iets op een bepaalde manier werkt, en het geeft ons tegelijkertijd een ingang om er eventueel anders mee om te gaan. Naast structuren en processen hanteren we ook een aantal uitgangspunten, oftewel: aannames, of: overtuigingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld: de kracht en het besef van het nemen van je eigen verantwoordelijkheid (zoals: ‘voorin de bus zitten’, ’slechts het eigene dragen maakt sterk’), en: respect voor elkaars wereldmodel (‘met respect ontvang je respect, met verwijt ontvang je verwijt’).
Dit als onderliggende basis voor de praktische maatregelen waarvoor wij met elkaar in het instituut hebben gekozen. Immers, om de kans zo groot mogelijk te maken dat jij als cursist datgene kunt komen halen waar je bij NTI NLP voor komt, daarvoor hebben we beide partijen nodig.

In het pand
In ons pand hebben we contactloze hygiënezuilen en voldoende desinfecteermogelijkheden. Ook zul je op allerlei plekken leuke en grappige teksten zien hangen om ons allen te helpen herinneren hoe om te gaan met o.a. social distancing. Hiernaast gelden uiteraard de gebruikelijke richtlijnen van het RIVM aangaande gezondheid, waaronder het maximum aantal personen in binnenruimtes (30 personen).

Keuzemogelijkheden mbt ‘social distance’
Eén mogelijkheid is geen keuze. Twee mogelijkheden geeft een dilemma. En drie mogelijkheden? Dan hebben we een echte keuze!’ Een aanname die we al lang geleden tijdens onze NLP-training hebben opgepikt en regelmatig inzetten. Vandaar de volgende mogelijkheden die los van elkaar of tegelijkertijd gedaan kunnen worden, waar jij je als cursist het prettigst bij voelt:
– het hanteren van de 1,5 m afstand;
– het gebruiken van een mondkapje is verplicht buiten de trainingsruimtes (graag je eigen mondkapje meenemen);
– het gebruiken van plexiglas tussenwanden (door NTI NLP verzorgd);
– het volgen van de looproutes in het pand.

Geef je kracht niet weg
Zelf vonden wij in het begin dat het gebruiken van mondkapjes echt niet paste bij wat we ‘doen’ in NTI NLP, dat zou afbreuk doen aan ons product. Echter… voortschrijdend inzicht bracht ons tot de volgende uitspraak: Ik mag mijn kracht toch niet weggeven aan een mondkapje! En toen wij dit eenmaal beseften, merkten we ook dat dit eigenlijk precies een voorbeeld is van het toepassen van onze methodieken. Niets heeft betekenis behalve de betekenis die jij er zelf aan geeft…
Kortom, het bewust worden van de onbewuste processen geeft ons onmiddellijk de mogelijkheid om er anders naar te kijken en dus anders mee om te kunnen gaan. En in wezen kunnen we deze bewustwording doortrekken naar het hele ‘corona-verhaal’, namelijk: laten we onze kracht niet weggeven aan corona en aan de maatregelen die ons opgelegd worden, maar laten we juist kijken wat er bij onszelf vanbinnen afspeelt en hoe je hier verder in zou willen groeien. Want of het nu gaat om corona of iets anders wat van impact op jou/ons is, elke keer hebben we de keuze hoe we hiermee om willen gaan. En laat dit nu precies zijn waar we met al onze methodieken bij NTI NLP onze cursisten willen ondersteunen!

Groeikansen
Hiermee hopen we je mede namens al onze medewerkers en trainers zo goed mogelijk geïnformeerd te kunnen hebben hoe wij intern met de situatie omgaan. Wij ervaren dat wat we in eerste instantie als beperkingen en belemmeringen zagen, nu juist als groeikansen zijn gaan zien. En we hopen en wensen dat jij in dit alles ook zoveel mogelijk nieuwe ruimte kunt gaan ervaren.

Contact met ons instituut
Heb je vragen, bel (072-505 35 01) of mail ons gerust. Onze dames van Klantsupport zijn je graag van dienst!

Warme groet, team NTI NLP

Corona Update en de maatregelen van NTI NLP